Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Propis izračuna koštanja polaganja za A,B kategorije  (Posjeta: 2516 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mrcina

• MS počasni član
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • čuvajte se policajca. jebu svakog koga stignu.
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Piaggio X9 250 / Plava Vektra 1,6 16V
  • MojSetup: polini kuplung i plava centrala.
  • MojSpuh: Gianneli
Propis izračuna koštanja polaganja za A,B kategorije
« : 29 Srpanj, 2009, 20:19:12 »
MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA

2172

Na temelju članka 202. stavka 4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (»Narodne novine«, broj 67/08.) ministar unutarnjih poslova donosi

PRAVILNIK

O JEDINSTVENIM MINIMALNIM IZRAČUNSKIM ELEMENTIMA VRIJEDNOSTI NASTAVNOG SATA U AUTOŠKOLI

Članak 1.

Ovim Pravilnikom propisuju se jedinstveni minimalni izračunski elementi vrijednosti nastavnog sata u autoškoli za nastavne predmete Prometni propisi i sigurnosna pravila i Upravljanje vozilom za pojedinu kategoriju vozila.

Članak 2.

Jedinstveni minimalni izračunski elementi vrijednosti nastavnog sata za nastavni predmet Prometni propisi i sigurnosna pravila (PPSP) za sve kategorije vozila su:

Red. broj

Minimalni izračunski elementi nastavnog sata PPSP

1.Troškovi rada                      Nastavni     
2.Amortizacija ili zakup            sat/kuna
3.Zajednički troškovi

Ukupno                                  17,70

U troškove rada ulazi bruto-plaća (stručnog voditelja, predavača, administrativnog djelatnika) u koju su uračunati propisani porezi, doprinosi i naknade.

Amortizacija ili zakup se obračunava za prostor.

U zajedničke troškove ulaze troškovi amortizacije nastavne opreme (računala i dr.), osiguranja prostora i opreme, servisa i popravaka, nabave literature i nastavnog materijala, troškovi telefona, poštarine, platnog prometa, administrativno-računovodstvenih poslova, sredstava za razvoj, promocije, reprezentacije i ostali nespomenuti troškovi.

Članak 3.

Jedinstveni minimalni izračunski elementi vrijednosti nastavnog sata za nastavni predmet Upravljanje vozilom (UV) za »B« kategoriju vozila su:

Red. broj

Minimalni izračunski elementi nastavnog sata UV

1.Troškovi rada                      Nastavni
                                          sat/kuna
2.Trošak vozila

3.Zajednički troškovi

Ukupno                                 115,00

U troškove rada ulazi bruto-plaća u koju su uračunati propisani doprinosi i naknade (stručni voditelj, instruktor vožnje, administrativni djelatnik te u određenom dijelu stručni voditelj i predavač ako obavljaju i poslove instruktora vožnje).

U troškove vozila ulaze: amortizacija, registracija, osiguranje, održavanje i gorivo, prema stvarnom utrošku.

Za izračun amortizacije vozila uzeta je minimalna nabavna cijena vozila niže klase i amortizacijski vijek pet godina, a koji se treba otpisati u roku od 5 godina.

U zajedničke troškove ulaze troškovi uredskog materijala, energije, telefona, poštarine, platnog prometa, administrativno-računovodstvenih poslova, nabave nastavnih pomagala, sredstava za razvoj, promocije, reprezentacije, troškovi korištenja i održavanja prometnog vježbališta i ostali nespomenuti troškovi.

Članak 4.

Jedinstveni minimalni izračunski elementi vrijednosti nastavnog sata iz nastavnog predmeta Upravljanje vozilom za ostale kategorije vozila izračunavaju se na temelju neto-vrijednosti izračunskih elemenata za B kategoriju vozila uvećanih za određeni postotak kako slijedi:

– A1 kategorija – 15 % veći od cijene nastavnog sata B kategorije vozila, odnosno iznosi 132,25 kuna,

– A2 kategorija – 20 % veći od cijene nastavnog sata B kategorije vozila, odnosno iznosi 138,00 kuna,

– A kategorija – 20 % veći od cijene nastavnog sata B kategorije vozila, odnosno iznosi 138,00 kuna,

– M kategorija – 10 % veći od cijene nastavnog sata B kategorije vozila, odnosno iznosi 126,50 kuna,

– F kategorija – 10 % veći od cijene nastavnog sata B kategorije vozila, odnosno iznosi 126,50 kuna,

– B+E kategorija – 5 % veći od cijene nastavnog sata B kategorije vozila, odnosno iznosi 120,75 kuna,

– C1 kategorija – 15 % veći od cijene nastavnog sata B kategorije vozila, odnosno iznosi 132,25 kuna,

– C1+E kategorija – 20 % veći od cijene nastavnog sata B kategorije vozila, odnosno iznosi 138,00 kuna,

– C kategorija – 20 % veći od cijene nastavnog sata B kategorije vozila, odnosno iznosi 138,00 kuna,

– C+E kategorija – 25 % veći od cijene nastavnog sata B kategorije vozila, odnosno iznosi 143,75 kuna,

– D kategorija – 60 % veći od cijene nastavnog sata B kategorije vozila, odnosno iznosi 184,00 kuna,

– D+E kategorija – 65 % veći od cijene nastavnog sata B kategorije vozila, odnosno iznosi 189,75 kuna.

Za A1, A2, A, M i F kategoriju vozila jedinstveni minimalni izračunski elementi nastavnog sata veći su od onih za B kategoriju vozila, jer se tijekom osposobljavanja, uz osnovno vozilo koristi i prateće vozilo.

Kod određivanja jedinstvenih minimalnih izračunskih elemenata nastavnog sata iz nastavnog predmeta Upravljanje vozilom za kategorije A1, A2, A i M uzet je u obzir amortizacijski vijek do 10 godina, za B+E amortizacijski vijek do sedam i 20 godina, a za F, C1, C1+E, C, C+E, D i D+E uzet je u obzir amortizacijski vijek do 12 godina.

Članak 5.

Jedinstveni minimalni izračunski elementi nastavnog sata za pojedinu kategoriju vozila, iz članaka 2., 3. i 4. ovoga Pravilnika ne sadrže porez na dodanu vrijednost.

Članak 6.

Autoškole su dužne utvrditi minimalnu cijenu nastavnog sata na način da izračun cijene nastavnog sata za pojedinu kategoriju vozila ne smije biti manji od propisanih jedinstvenih minimalnih izračunskih elemenata nastavnog sata za pojedini nastavni predmet propisanih ovim Pravilnikom.

Autoškola ne smije cijenu iz stavka 1. ovoga članka ni na bilo koji neposredni način umanjivati.

Članak 7.

Autoškola može reklamirati sebe i druge subjekte na način koji nije suprotan propisima o osposobljavanju kandidata za vozače, provođenju vozačkih ispita i sigurnosti prometa na cestama.

Autoškola može reklamirati sebe i druge subjekte i na vozilima koja koristi za osposobljavanje kandidata za vozače sukladno stavku 1. ovoga članka.

Iznimno od odredbe stavka 1. ovoga članka autoškola ne smije na bilo koji način iskazivati nižu cijenu nastavnog sata za pojedini nastavni predmet, od one koja je propisana ovim Pravilnikom.

Članak 8.

Stupanjem na snagu ovog Pravilnika prestaje važiti Pravilnik o jedinstvenim minimalnim izračunskim elementima vrijednosti nastavnog sata u autoškoli (»Narodne novine« broj 187/04.).

Članak 9.

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmoga dana od dana objave u »Narodnim novinama«.
« Zadnja izmjena: 29 Srpanj, 2009, 20:29:27 mrcina »
Piaggio X9 250  Black Box

Offline ivan007

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Gilera ST 200
  • Moja Kaciga: HJC IS-17ARMADA
Odg: Propis izračuna koštanja polaganja za A,B kategorije
« Odgovori #1 : 29 Srpanj, 2009, 20:45:06 »
ma nek se jebu tak i tak su me sjebali kao zakasnio si 2 mjeseca da polazes A  :blowjob1: pa sam polozio A1 i sta sad cu ja za godinu i pol polagat A i iskesirat jos 3 soma kuna.ko je tu lud mamu im j**** lopovsku dabogda odu u bankrot pa nek rezu place kom oce i nek pocmu prvo od sebe jel drugo nisu i zasluzili nego BANKROT

P.S.ko ih jebe,propast ce i brze neg sto misle :laughing7:
đaba se kurčiš i bacas mrki pogled kad upali se zeleno trebat ce ti dvogled .......XD

Offline 2TDottore

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Purejet
« Odgovori #2 : 29 Srpanj, 2009, 20:47:45 »
ma nek se jebu tak i tak su me sjebali kao zakasnio si 2 mjeseca da polazes A  :blowjob1: pa sam polozio A1 i sta sad cu ja za godinu i pol polagat A i iskesirat jos 3 soma kuna.ko je tu lud mamu im ***** lopovsku dabogda odu u bankrot pa nek rezu place kom oce i nek pocmu prvo od sebe jel drugo nisu i zasluzili nego BANKROT

P.S.ko ih jebe,propast ce i brze neg sto misle :laughing7:

ccc.......sram ih bilo........tako je reci ti njima.......  :u_plac:

Offline ivan007

• maxi forumaš
  • Moj Skuter: Gilera ST 200
  • Moja Kaciga: HJC IS-17ARMADA
« Odgovori #3 : 29 Srpanj, 2009, 20:49:37 »
ti mario se smiri imas A i sad cohas jaja :icon_tongue:
đaba se kurčiš i bacas mrki pogled kad upali se zeleno trebat ce ti dvogled .......XD

Offline 2TDottore

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • *
  • Moj Skuter: Purejet
« Odgovori #4 : 29 Srpanj, 2009, 20:54:08 »
ti mario se smiri imas A i sad cohas jaja :icon_tongue:

imam ko vas jebe  :la:.....al trenutno nemam nis.......i zato su mi danas skoro napisali 1000kn kazne......  ;D 

Offline bijesna glista

• Tržnica : (+2)
  • forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Republika Vi
  • Moj Skuter: Runner4ever
  • Moja Kaciga: ispod sica
  • MojSetup: -a
  • MojSpuh: nemam auspuh
« Odgovori #5 : 30 Srpanj, 2009, 16:57:40 »
I koiko sad nakraju kosta polaganje A kategorije s tim da polagatelj ima u posjedu polozenu B kategoriju?
Op mala mic imam novi bic sjedni mi na sic ako neceš onda šic.

Offline zipst

• Tržnica : (+12)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: split
  • Moj Skuter: na hrpi
  • MojSetup: trkeci
  • MojSpuh: probusen
« Odgovori #6 : 30 Srpanj, 2009, 17:52:59 »
I koiko sad nakraju kosta polaganje A kategorije s tim da polagatelj ima u posjedu polozenu B kategoriju?
ja san zva autoskolu prije par miseci i bilo je oko 3000 :angry9:, al poznavajuci nasu drzavu i poskupljenja, ne bi me iznenadilo da je opet skocilo
covjece jos da je nastavio i bez karba radit,pa ti bi se djabe vozio

Offline yamaha544

• forumski biciklist
  • Moj Skuter: Yamaha Aerox
« Odgovori #7 : 26 Kolovoz, 2009, 03:27:26 »
ma necu nista govorit samo drzava je u k****