evo zanimaju me vasa misljenja,konkretno o modelima supermoto jedne i druge firme.npr ktm smr 560 i aprilia sxv 550....ja mislim da ktm-u nema premca sto se tice supermota,uostalom zasto bi ga vozio svjestski prvak bernd heimer.neki padaju na izgled,pa im se taj motor cini najbolji,a ustvari nisu nista probali.... ja jesam vozio dosta ktm supermota(625,660 smc,640 sm) i same rijeci hvale za njih,jedina mana starijima su vibracije....eto recite mi molim vas mogu li se mjeriti ktm koji proizvodi sm bog te pita koliko i jedna aprilia koja je jucer pocela proizvodit....po meni,aprilia je nikakva posebna firma kao sto neki misle....rsv 1000 potpuni promasaj,ova nova rsv 4 ili kako vec,nema je nidje na trkama a toliko se brujalo o njoj....
Ma šta ti pričaš, od kuda ti takve gluposti molim te?!
Aprilia ne proizvodi motore od jučer nego je vrlo jaki brend kako na tržištu tako i na GP sceni.
Odi malo na oficijalne stranice SP u SM-u
http://www.supermotos1.com/ pa pogledaj poredak proizvođača u zadnjih 6godina.
SXV450/550 i KTM450/550 su trkaći motori homologirani za cestu. KTM 450/550 je potpuno drukčiji motor i koncepcija od SXVa počevši od motora preko ovjesa pa na dalje. SXV 5.5 ih je sve pomeo na Pikes Peak-u pa ti vidi... Sigurno je da ni jedan ni drugi ne traju puno, samo što je apriliju puno veće sranje i skuplje popravljati. SXV je po onome šta sam čuo od prijatelja dosta jači motor u odnosu na KTMa, i van ceste se baš i ne koristi na utrkama radi te snage i njenog ispoljavanja (šuma, blato, kros...).
SXV u SM klasi nema nikakve alternative, jer dorsorduro je više neki motorić za svaki dan, dok KTM ima i te kako poveći izbor normalih SM-a što je i jedina razlika među proizvođačima. Što se tiče "normalnog" supermota, normalno da je KTM najbolji izbor jer nude najviše u performansama, ciklistici, trajnosti i kvaliteti za razliku od konkurencije. Inače za razliku od Huasqvarne po kvaliteti je LC4 bolji za barem dvije stepenice, što je opće poznato.
A što se tiče RSV-a motori su iznimno pouzdani, rade 100t km ko od šale.
Idu mi na k**ra* više te usporedbe, ovaj valja a ovaj je za smeće... Nađi neku referencu, argumente za jedan i drugi pa ih iznesi a ne ovako. Ja da biram između SXV-a i KTMa 450/550 uzeo bi radije KTM isključivo radi jedne stvari, jedan cilindar, jednostavniji i jeftiniji popravci, a što se tiče zvuka, više mi se sviđa mono grmljava