Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: "Ko to kaze ko to laze, Replika (kit) ne valja?"  (Posjeta: 2379 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
"Ko to kaze ko to laze, Replika (kit) ne valja?"
« : 23 Srpanj, 2009, 16:47:41 »
Evo, moja pregazila 30.000+km, a nije otvarana zadnjih 20.000km. Na 10.000 sam htio mijenjat karike, al sam nabavio klip pa sam i njega stavio. Poslije toga nisam skidao cilindar.
Sada vozi kao i prvog dana - odlicno (sto ne znaci da sutra nece krepat, al za sada je sve kako treba)

Sada sa trenutnim stelungom karba imam 4.5 litre potrosnju kod tura od 80-120km i to brze voznje (85 km/h pri 1/3+ otvora gasa po ravnom, a po brdima i izlascima iz zavoja uredno 10.000+ okr sa 3-4 otvora gasa, nerijetko i full gas). Po gradu 5, rijetko ako su kratke rute 5.5 na 100km i to su vise cekanja semafora nego voznje.

Prvih 10.000 je vozila na nardu pri 11300okr kroz ubrzanje, a zadnjih 20.000 km sa Yasuni R pri 10300-10500 pri ubrzanju.

Btw, setup je jaci od base kiteva, ali nije kao pravi midrace (to niti ne moze biti jer mu pasu ovi okretaji koje sam napisao). Ali na Piaggiu koji ima mali kiler, ovo je po meni definitivno najbolji kit koji moze radit i sa base i sa midrace spuhovima, a fino se hladi jer je ALU.

Misljenja?

P.S.
mozda, ali samo mozda kit istestiram i sa spuhom Leo Vince Touring koji je zapravo spuh koji nije rezo, nego kao zamjena za serijski, ali ipak jaci. Trebao bi davat isto kao i ZX pri istim okretajima, ali puno tise od njega.
« Zadnja izmjena: 23 Srpanj, 2009, 16:51:17 3alfa3 »

Offline Antares

• Tržnica : (+1)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Runner SP
Odg: "Ko to kaze ko to laze, Replika (kit) ne valja?"
« Odgovori #1 : 23 Srpanj, 2009, 16:50:11 »
Ništa više ništa manje, nadam se da će i moja tako :)

Offline Rossi

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Tuzla
  • Moj Skuter: Gilera Runner ST 200
« Odgovori #2 : 23 Srpanj, 2009, 17:14:08 »
Ja mislim da ti alfa kad bi uzeo i neki kineski kit da bi kod tebe trajo 20000km min ....kako sve odrzavas pedantno i uredno...sve na nivou....stvarno svaka cast....to ti je ono koliko cuvas i odrzavas toliko ce i trajat....a ne neko uzme neki kit gus ili nesto drugo i odma ga dere ne zagrijanog onako i slicno....smjesa presiromasna ili prebogata ulje uzima od 10 kn litar i slicno i dodje onda kaze nevalja to nista to zacas ode i slicno....tako je kod mene ovdje u gradu...svi misle cim stavit kit to ce otic zacas .....jer su neki imali ali iz ovih gore navedeni razloga je veoma kratko trajalo sve to :) ....a tvoja replika ako da bog jos toliko da pregazi :)
Valentino Rossi 46!!!!!

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • Tržnica : (+33)
  • maxi forumaš
« Odgovori #3 : 23 Srpanj, 2009, 17:16:39 »
Ja mislim da ti alfa kad bi uzeo i neki kineski kit da bi kod tebe trajo 20000km min ....

ovo je najvaznije u cijeloj prici

Offline radomir.g

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Peugeot Vivacity
  • MojSetup: Malossi MHR Replica LC 70cc
  • MojSpuh: Yasuni R
« Odgovori #4 : 23 Srpanj, 2009, 17:20:42 »
Znam da je Replica jako dobra ali je skupa jbg... Al i dalje se jako kajem sto je nisam uzeo  :toothy11:

Offline pitaNS

• maxi forumaš
  • samo gas
  • Mjesto: Novi Sad
  • Moj Skuter: JeTfOrCe,ApRiLiA SR
  • MojSetup: kako ono - high end?!
  • MojSpuh: prdekalica neka Roost
« Odgovori #5 : 23 Srpanj, 2009, 17:24:31 »
Znam da je Replica jako dobra ali je skupa jbg... Al i dalje se jako kajem sto je nisam uzeo  :toothy11:

Ne treba da se kaješ Radomire, videćeš da i Sport pokazuje svoje pravo srce posle 2000-3000 kma i da traje isto ko i Replica ako ne i duže...
A kod alfe mora da traje kad se čovek brine o stanju mašine i održava je redovno...tu nema iznenađenja!
MHR 70..MHR radlica...Roost Sprint...PWK 21mm...Malossi Selletra...MHR OR prenos...itd itd

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #6 : 23 Srpanj, 2009, 17:59:31 »
Ma nema tu odrzavanja. Pa kazem da nisam skidao cilindar 20000km. Jedino sto tocim silkolene polusint (2% mjesavina) i sto ga ne gazim dok se ne zagrije.
A kad se zagrije, onda je najzdravije da se vrti tako da izgori sve kaj dodje u cilindar, a to je najcesce na visim okretajima.

Ko sto je hac jednom rekao - cvaju treba gazit. I doslovno je tako.
Ali niakko na hladno i sa premalo, previse ili nekvalitetnim uljem

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #7 : 23 Srpanj, 2009, 19:06:15 »
Ja isto jako pazim na skuter i jako sam pedantan kad je u pitanju "klanje"  :laughing9: :laughing9:
Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline dino gp1

• MS elite
  • MS počasni član
  • Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • Gdje god te život nosi, uvijek moraš znati tko si
  • Mjesto: Rijeka
« Odgovori #8 : 23 Srpanj, 2009, 20:50:25 »
Ovako nešto je bilo i za očekivati kada si ti u pitanju :) :icon_thumright:

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Scooter Inside
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: NRG Power R2019
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: Athena Racing division modular 70cc,PWK 24
  • MojSpuh: Yasuni C20
« Odgovori #9 : 24 Srpanj, 2009, 10:49:11 »
Svaki kit valja ako se znas ophodit s njim,odrzavat ga i vozit kako spada.Kog god pitam jos prije jel ima kit kaze da da imao sam pa mi se razletio vo no,pa naravno kad tocis dvotaktol i imas karb sa diznom 20,il najbolja prica,ma ne,to trosi puno ,mislim ono -.-
alfin rad pratim jos od svijeta skutra i stvarno sta god je radio nspravio je maximalno precizno i cuvao je to propisno.Svaka cast jer na prste ljeve noge nemos nabrojat takve ljude na svim hr forumima vezanim uz skutere
preko tjedna smo klosari vikendom smo sminka

Offline luna500rr

• maxi forumaš
  • Mjesto: Zmijavci
« Odgovori #10 : 24 Srpanj, 2009, 11:47:56 »
Sto je bolje, replica + zx ili sport + nardo, yasuni r ?
Znam da se replica bolje hladi, treba manja razrada, i upola je jaca od sporta, ali je i alu pa me zanima ako zanemarimo kvalitetu lunine radilice dali je bolje malossi gus ili alu replica kit, htio bi nesto da se ne pokvari barem 10000 bez diranja...
Gus je takodjer dosta jeftiniji, a i to igra neku ulogu...

Offline Antares

• Tržnica : (+1)
  • forumski skuteraš
  • Moj Skuter: Runner SP
« Odgovori #11 : 24 Srpanj, 2009, 12:16:56 »

Ovo ti baš nije logično.
Ako kažeš da je replica upola jača (a nije), zašto bi onda na nju stavio dosta slabiji auspuh nego na sport? (pretpostavljam da je lova u pitanju...)
Logičnije bi bilo sport+ZX i replica + nardo/yasuni r.

No najbolja kombinacija je sport ili replica + yasuni r.

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • maxi forumaš
« Odgovori #12 : 24 Srpanj, 2009, 12:27:54 »
Znam da se replica bolje hladi, treba manja razrada, i upola je jaca od sporta, ali je i alu pa me zanima ako zanemarimo kvalitetu lunine radilice dali je bolje malossi gus ili alu replica kit, htio bi nesto da se ne pokvari barem 10000 bez diranja...
Gus je takodjer dosta jeftiniji, a i to igra neku ulogu...

Znam zašto to pitaš i reći ću ti odmah da je base dosta jači sa nardom nego replica sa TT-om.  :icon_thumright:

I ja se već jedno vrijeme dvoumim dal da kupim replicu al kad vidim da već Trophyja sa istim klipom "guram" preko 30000 km onda se spustim na zemlju i kažem sam sebi: "Pa kaj može stvarno bolje od toga?"  :laughing9: :laughing9:

Offline luna500rr

• maxi forumaš
« Odgovori #13 : 24 Srpanj, 2009, 13:04:17 »
Znam zašto to pitaš i reći ću ti odmah da je base dosta jači sa nardom nego replica sa TT-om.  :icon_thumright:

I ja se već jedno vrijeme dvoumim dal da kupim replicu al kad vidim da već Trophyja sa istim klipom "guram" preko 30000 km onda se spustim na zemlju i kažem sam sebi: "Pa kaj može stvarno bolje od toga?"  :laughing9: :laughing9:

Moze li koliko dugo zivjet sport s nardom, barem 10000 s istim klipom?
Uzeo bi nekakav kit pa se mislim da mi nebi bio slab sport, po pricama su mi govorili da je replica upola jaca, meni treba nesto samo da dobijem jos 10km/h, jer se trenutno s serijskim cilindrom i nekavim auspuhom ide 70 po pravcu, meni treba jos samo 5-10km/h da mi se po kadrmi auta neljepe za guzicu...
Sto mislite, dali bi torphy ili malossi sport uspio natjerat lunu bar 80?

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • maxi forumaš
« Odgovori #14 : 24 Srpanj, 2009, 13:22:50 »
Moze li koliko dugo zivjet sport s nardom, barem 10000 s istim klipom?
Uzeo bi nekakav kit pa se mislim da mi nebi bio slab sport, po pricama su mi govorili da je replica upola jaca, meni treba nesto samo da dobijem jos 10km/h, jer se trenutno s serijskim cilindrom i nekavim auspuhom ide 70 po pravcu, meni treba jos samo 5-10km/h da mi se po kadrmi auta neljepe za guzicu...
Sto mislite, dali bi torphy ili malossi sport uspio natjerat lunu bar 80?

pitaj člana Luka 0101 na PM. On je furao i Trophyja i kasnije istoga sa Due + klipom i karikom na ZX-u pa nek ti kaže kolko zapravo bolje ide  :toothy3:

Offline Luka 0101

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: na stolcu
  • Moj Skuter: nema ga... gone.. wushhh.... just like that
  • Moja Kaciga: prisutna
« Odgovori #15 : 24 Srpanj, 2009, 13:24:35 »
da al ja sam to furao na seriskom fergazeru i bez ikakvih promjena na prijenosu osim laksih rolica
taj sam

Offline luna500rr

• maxi forumaš
« Odgovori #16 : 24 Srpanj, 2009, 13:27:14 »
da al ja sam to furao na seriskom fergazeru i bez ikakvih promjena na prijenosu osim laksih rolica

Pa koliko je isao?
Jeli barem 80km/h posto ti sat nije kako treba(zapravo si ga cak i skinuo :icon_tongue: )...

Offline Luka 0101

• maxi forumaš
« Odgovori #17 : 24 Srpanj, 2009, 13:30:47 »
ovak, ja sam bio stavio trophy-a.. i kak sam zapalio skut tak se sve razletilo jer mi je ispao osigurac i shebo klip..
onda sam na isti cilindar stavio klip od due+ za vodeno hlađenje.. i isao je 80 cak i vise..

trophy bi bio super za lunu samo kaj bi trebalo staviti vecu frgu i malo prijenos postelati...
taj sam

Offline luna500rr

• maxi forumaš
« Odgovori #18 : 24 Srpanj, 2009, 13:39:22 »
ovak, ja sam bio stavio trophy-a.. i kak sam zapalio skut tak se sve razletilo jer mi je ispao osigurac i shebo klip..
onda sam na isti cilindar stavio klip od due+ za vodeno hlađenje.. i isao je 80 cak i vise..

trophy bi bio super za lunu samo kaj bi trebalo staviti vecu frgu i malo prijenos postelati...

Veću ???
Moja je na izlazu 19mm, ali je zbog unutarnjeg suzenja kao 16mm, mislim da netreba vecu frgu...

Neznam kako se vidi, ovakva je frga i na mojoj luni, neki kazu da imaju 12mm, neki 13mm...

Offline Luka 0101

• maxi forumaš
« Odgovori #19 : 24 Srpanj, 2009, 13:48:11 »
nikad nisam obracao paznju na to..
taj sam