Ostalo > Svijet računala i mobitela

internet i kabeli :)

<< < (2/4) > >>

zich:
postoje ti razliciti kablovi, ali tu ti vrijedi koliko para toliko muzike,

ja imam kabel koji ti ima EM zastitu (znaci zice su zapakiraner u aluminijsku foliju)

ali sto se tice mehanicke zastite kabela to ti je slabo, nisu namjenjeni da se po njima hoda ili da se vozi preko njih

mozes ga npr provest kroz gumeno crijevo za zaljevanje vrta, pa da ga tako zastitis

gokiSP:
ma dobro nije bas sad da mora bit neki armirani kabel  :icon_biggrin: to bi islo od kuce do garaze kroz dvoriste a mozda bi ga cak i ukopo 15-20 cm u zemlju..kolko si reko da je taj kabel sta ti imas oko 5 kn metar?

zich:
izaso me cak i manje ja sam bio uz 200 metara, mislim da me izasao 3.5 kuna + pdv

imam ti 20ak metara viska pa ako oces mozemo se dogovoriti

dhorvat:

--- Citat: zich - 21 Srpanj, 2009, 16:45:06 ---w lan bi ti trebao imati domet 10-15 metara, u teoriji domet kucnog WiFi je do 100 metara, ali svaki zid smsnji domet za 30-50%, soluvija ti je da ruter stavis blize garazi, kuca ce ti biti i dalje pokrivena, a mozda ce ti bacat i do garaze

jednostavno ti je da povuces UTP kabel (mrezni )  do garaze i samo ga prikopcas na laptop ili komp sto ti je tamo

sad ne znam kolika je cijena kabla, ja sam platio utp kabel po metru 5 kuna, i to je imao jos i zastitu, konektori su ti po 50 lipa

za spajanje ti trebaju kljesta za krimpanje  i moras paziti da ti bude isti raspored zica, posto je 8 zica i razlicitim su bojama (plava, zelena, narancasta i smedja i jos svaka boja u komb sa bijelom)

ako ces spajati komp sa ruterom treba ti klasicni spoj, a ako ces spajati dva kompa onda ti treba krosvajr spoj

ako ti nes nije jesno pitaj na pm

idem sad pogledat mozda ti imam je jos 20-30 metara kabla u komadu

--- Kraj citata ---

Pravi naziv tog kabla je Crossover  :icon_thumright: Njemu doduše ne treba taj kabel jer spajanje routera i računala nije na istom sloju OSI modela i samim time mu nije potreban isti. Klasični Straigt-through konfiguriran UTP kabel kategorije 5 koji može teoretski do 100 metara.  :toothy3:

Teško da ćeš naći više od 30 metara u komadu ali zato postoji jedan mali konektor koji ti služi kao spojnica kojom možeš produžiti kabel. Kod susjeda sam 2x po 25 metara spojio i radi ko urica  :headbang:

Što se wireless-a tiče, ako je tako, možeš se slikat  :laughing9: :laughing9: Ili kupit puno kvalitetniji wireless adapter. Možeš kupiti i jeftinije modele koji imaju na sebi priključak za vanjsku antenu pa onda otfuraj antenu van na neko mjesto gdje će biti u vidljivom dometu. Ili kaj ja znam više... Živcira me taj wireless jer je sve fušerski napravljeno. Tek skupa oprema vrijedi nećemu  :angry9:

zich:
vidi kako mali sve zna   ;D

bas sam gledo imam i prek 30 metara, mogu ti lupit odma i konektore ako oces

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju