Ostalo > Svijet računala i mobitela

internet i kabeli :)

(1/4) > >>

gokiSP:
evo znaci radi se o sljedecem, u kuci imam net preko t koma i siemens gigaset ruter a u garazi imam net preko hebenog vipa i homeboxa koji je uzasno spor...e sad sam ja mislio ako bi se moglo da provucem kabel od rutera tj. iz kuce do garaze, to je nekih 10-15m..e sad me zanima jel to moguce i ako je moguce jel iskljucivo da se onda moram spajat preko kabela ili bi se moglo na kraju tog kabela koji ide iz rutera stavit neki vrag pa da imam u garazi wlan? i jos me zanima jel ima neko cudo koje bi mogo konektovat na ruter pa da on onda ima jaci signal pa da mozda u garazi ulovim preko wlana net.. :help:

zich:
w lan bi ti trebao imati domet 10-15 metara, u teoriji domet kucnog WiFi je do 100 metara, ali svaki zid smsnji domet za 30-50%, soluvija ti je da ruter stavis blize garazi, kuca ce ti biti i dalje pokrivena, a mozda ce ti bacat i do garaze

jednostavno ti je da povuces UTP kabel (mrezni )  do garaze i samo ga prikopcas na laptop ili komp sto ti je tamo

sad ne znam kolika je cijena kabla, ja sam platio utp kabel po metru 5 kuna, i to je imao jos i zastitu, konektori su ti po 50 lipa

za spajanje ti trebaju kljesta za krimpanje  i moras paziti da ti bude isti raspored zica, posto je 8 zica i razlicitim su bojama (plava, zelena, narancasta i smedja i jos svaka boja u komb sa bijelom)

ako ces spajati komp sa ruterom treba ti klasicni spoj, a ako ces spajati dva kompa onda ti treba krosvajr spoj

ako ti nes nije jesno pitaj na pm

idem sad pogledat mozda ti imam je jos 20-30 metara kabla u komadu

gokiSP:
probao sam ruter premjestat po kuci ali opet ne lovi u garazi..od rutera pa do kompa u garazi ima tih nekih 10-15 metara ali i 2 plafona tj. poda i zidovi od garaze i uz sve to garaza je dosta nize nego kuca...e sad znaci ako neide bezicno ja cu spojit kabelom ali me zanima jel to mozda previse da bude toliki kabel tj. na koliko metara je neka tolerancija duzine kabela?

kabelom bi se spajao samo taj komp u garazi..drugim kompom i laptopom se spajam bezicno ali pretpostavljam da to nema veze..

zich:
ja ti trrenutno imam spojeno oko 20 kompijutera koji su od rutera udaljeni oko 15 metara

od rutera ide jedan kabel od 15 metara, i onda 3 svitcha na 20 kompova

smetnje ili pad brzine je neprimjetan

gokiSP:
odlicno, znaci moglo bi se kabelom iskemijat...daj mi samo reci ako znas dal postoji kakav kabel koji ima na sebi neku malo bolju zastitu tj. izolaciju posto bi ipak kabel bio vani

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju