Nabavio orginalni remen za SF zahvaljujuci ivanm-u
usporedio orginalni remen sa topovim remenom za minarelli. Zakljucak je da remen za peugeot ide bez problema na minarelli.
TOP-ov remen je sirok 16.1mm (trenutno jer je novi 16.5mm), ovaj za Peugeot je 17mm (neznam koliko je novi sirok).
Skuter lakse dolazi do krajnje i nesto je veca sa remenom od peugeota, potrebno je staviti malo lakse rolice...
usporedba sirina remenja:
duzina (nisam ih mjerio metrom):
ovako stoji remen u polutkama:
da je multivar, bio bi skroz do ruba polutke, jer multivar na minarelliju opcenito podize remen u zadnjim polutkama, zbog toga multivar osjetno poboljsava start i sve ostalo naspram serijskog variomata.
podizanje remena sa topovim remenom:
podizanje remena sa peugeot remenom:
isprobao sam i malossi kevlar za peugeot, sirok je 18mm i jos je duzi od serijskog peugeot remena. Razlika je vidljiva naspram serijskog peugeot remena. A pogotovo naspram topovog za minarelli.
Taj remen je malo presirok jer ubija start, ali skuter jako dobro ide sa manje okretaja, max. brzina se povecava i brze dolazi do nje.
Ovo je rezultat na multivaru i straznjim polutkama:
to je sve bila proba na brzinu bez stelanja prijenosa do krajnosti jer je moja konacna odluka za multivar + nazovimo ih tako, overrange straznje polutke by morini.
najveca prednost polutki iz morini masine je kut njihovog sirenja.
Imam torq driver i navedene polutke, razlika u cijeni je ogromna, a u performasnama usudim se reci da nema razlike.
evo kakav je kut sirenja kod polutki iz italjet formule:
druga prednost polutki je u promjeru, imaju veci promjer od minarellija. Minarelli ima 115mm, a ove za morini 123mm. Polutke od malossija za overrange su 128mm kao i polini.
razlika:
orginalne polutke su skoro u ravnini kvacila, dok su ove vidljivo veceg promjera:
kako to izgleda u prijenosu:
uglavnom, radi se na tome, pomalo, napravio sam par testova i sve uredno funkcionira, trebam jos samo naci pravi remen i za cca 50€ imam sigurno bolji prijenos nego sa torq driverom, a bogami i ovaj overrange na slabijim setupima ne moze biti bolji.
Nema nikakvih turpijanja, trebaju vam samo polutke i podloska od 1mm (iako moram usporediti mjerenja da remen bude 100% u ravnini).
kada stavite samo polutke u minarelli prijenos, remen ce biti u ovoj poziciji:
isprobano sa serijskim variomatom, nema nikakvih rupa, oscilacija orketaja nekih 100rpm, iako nisam ustimavao do kraja. Torq driver nema sanse da opravda cijenu, nije nimalo bolji.
e sad, neka mi netko nadje primjer da je ovakvo nesto itko radio. Ima slucaj sa piaggio 128mm polutkama, ali one nemaju povoljan kut sirenja i ovo je jednostavnije. A nesto manji promjer polutki moze samo produljiti vijek remena.