Tehnički kutak > Tuning skutera

getriba piaggio

<< < (3/5) > >>

sttipe:
salu na stranu,kako provjerit ulje u getribi,i prominit isto?kako se dijagnosticira polomljenost zuba?sad mi se cini sve u redu,ali imam stari skut,nedavno kupljen,pa bi getribu volija pocastit friskim uljem,usput provjerit i koliko ce ga istec..cisto informativno..ima sam problema sa skuterom gusija mi se pa sam skida magnet,struju,variomat,kvacilo,tako da sam se uvjerija da su u dobrom stanju..masina ne suska,izgleda nelose,onako u voznji..to ulje od getribe je jos jedino ostalo sta tribam pogledat da bi zna sta mi je pod guzicom..daklem,di se na nrg iz 97,nalazi vida za ispustit ulje,iz getribe,i di se nalazi vida za ulijevanje..ako je ulijevanje problematicno,moze i neka preporuka..koliko ulja ide,i kojega..mozda ce to zanimat i pokretaca topica,jer je bolje znat sta vise o skuteru,kad ga vec vozimo..a ove informacije vjerovatno vecina na ovom forumu i zna..zahvaljujem.. :)

J.U.R.C.A:

--- Citat: sttipe - 12 Srpanj, 2009, 17:52:31 ---salu na stranu,kako provjerit ulje u getribi,i prominit isto?kako se dijagnosticira polomljenost zuba?sad mi se cini sve u redu,ali imam stari skut,nedavno kupljen,pa bi getribu volija pocastit friskim uljem,usput provjerit i koliko ce ga istec..cisto informativno..ima sam problema sa skuterom gusija mi se pa sam skida magnet,struju,variomat,kvacilo,tako da sam se uvjerija da su u dobrom stanju..masina ne suska,izgleda nelose,onako u voznji..to ulje od getribe je jos jedino ostalo sta tribam pogledat da bi zna sta mi je pod guzicom..daklem,di se na nrg iz 97,nalazi vida za ispustit ulje,iz getribe,i di se nalazi vida za ulijevanje..ako je ulijevanje problematicno,moze i neka preporuka..koliko ulja ide,i kojega..mozda ce to zanimat i pokretaca topica,jer je bolje znat sta vise o skuteru,kad ga vec vozimo..a ove informacije vjerovatno vecina na ovom forumu i zna..zahvaljujem.. :)

--- Kraj citata ---
cep imas sa strane kotaca skroz dole(ako me sjecanje ne vara ili je imbus ili je kljuc 10.)
sipa ti se 1.2 decilitara kada je sve suho dakle kada nadopunjujes 1.1 dcl.
sipa ti se kroz onu sipku kod celjusti kocnice na kojoj provjeravas razinu! uglavnom koristi ljevak kuhinski ili sam napravi od a4 papira(tuljak)

3alfa3:

--- Citat: J.U.R.C.A - 12 Srpanj, 2009, 18:38:15 ---sipa ti se 1.2 decilitara kada je sve suho dakle kada nadopunjujes 1.1 dcl.

--- Kraj citata ---

Skuzio sam moguci razlog zasto na novima ide samo 0,85dl.
Radi se o tome da su svi zupcanici puni, a ne olaksani rupama pa je i zapremina koja moze ici manja nego na starijim mashinama. Zato bi trebalo prvo nalit 0,8dl, a onda ovisno sto mjerna sipka pokaze nadolit

J.U.R.C.A:

--- Citat: 3alfa3 - 12 Srpanj, 2009, 21:20:11 ---Skuzio sam moguci razlog zasto na novima ide samo 0,85dl.
Radi se o tome da su svi zupcanici puni, a ne olaksani rupama pa je i zapremina koja moze ici manja nego na starijim mashinama. Zato bi trebalo prvo nalit 0,8dl, a onda ovisno sto mjerna sipka pokaze nadolit

--- Kraj citata ---
Moze biti!

uglavnom ako i ima viska ulja izbacit ce ga na odusak!

zipst:

--- Citat: J.U.R.C.A - 13 Srpanj, 2009, 01:02:07 ---Moze biti!

uglavnom ako i ima viska ulja izbacit ce ga na odusak!

--- Kraj citata ---
sta i nije neko najsretnije rjesenje, jer vecini kapa u felgu s koje se slijeva na gumu, je da nije puno al guma +ulje.... :toothy3:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju