Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

Aprilia SR-1 Pyrotherm team

<< < (10/75) > >>

AEROX_KKT:
POzz imao sam identičnih problema kao ti sarafi dekla su se otpustali ulje je curilo vibracije preko 90 100.. problem je bio u kuplung zvonu tvornicki malossi mhr je bilo spigano tj izbaceno iz centra problemi su se rjesili tek kada sam kupio polini evo 2 zvono..

dino_sk:
jeblo majku svoju nenormalnu   :headbang: :headbang: :headbang:

mmario73:
Danas sam montirao Stage6 R/T deklu prenosa. Pošto sam ubacio osovinu primara, htedoh da se uverim koliko je odstojanje remenice od dekle i zadovoljno poslikam da i vi vidite koliko su ovde mesta ostavili za eventiualne oscilacije...

Nakon toga sledi detaljno pranje šrafova, prvo bezninom pa nekim odmašćivačem da bi se lepak za šrafove dobro uhvatio

I ispiranje ležišta šarafa u bloku isto odmašćivačem

Pa lepljenje šarafa, prvo sam ih uvrnuo na suvo i deklu pritegao blago i simterično, i nakon toga vadio šrafove i nanosio lepka, pa zatim ponovo stegao

Odlično radi, ali nažalost još uvek vibrira, preostaje mi da izmenjam kvačilo i zvono, kod mene je ovde Motoforce evolution kvačilo i Stage6 R/T zvono.. Sreća pa se šrafovi nisu odvrnuli jer su ulepljeni i stegnuti, pisanje remenice po dekli više nema.. 

Dakle problem nije ovde, već na nekom drugom delu, možda je serijska dekla mogla da odradi posao, opet nije mi žao, ova je sa tri ležaja, od kojeg su dva torrington rolnasta slična onom torrington-u što je u osovini kvačila i torqua, i jedan SKF 6203 C3, u fabričkoj je isto bio SKF bez oznake za toleranciju..

aeroxtuning:
samo se nadam da ce meni mhr wingbell biti ok :) trebao bih i ja kupiti taj s6 poklopac,vidim prava je stvar :) a nista mario,probaj kupiti polini ili malossi kuplung i polini zvono.....

mmario73:
Ove sezone verovatno neću kupovati ništa, ima još da se radi na karoseriji i ovjesu, pa ću ovaj detalj raditi sledeće godine... kako god mislim da nije normalno da imam sa maksimalno otvorenim prenosom overrange-a koji je 1:5 odnos u maksimalno izbačenom stadiju remena 14000 x5 = 70000 okretaja na zadnjoj remenici torque-u kvačilu i zvonu.. Logično je posumnjati u teže delove, i biti svestan da se na 70k svaka sitnica javlja kao ogroman problem..

Danas smo premerili krajnju 128Kmh po GPS-u i to je bezveze je motor ima snage da pretera rezonancu 13800 na krajnjem prenosu, i razmišljam ako bi ipak produžio prenos za neki procenat ne previše pa da se umanji ovaj odnos na overrange-u tek toliko da osovina primara ne prelazi 50000 okretaja...

I moram kupiti kvalitetnije kvačilo i zvono ...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju