Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

Aprilia SR-1 Pyrotherm team

<< < (42/75) > >>

vktr:
ne znam jel to ima neke veze al nekako sam naviknuo da rupe ili ako su onak linije na disku  idu u kontra stranu , tj da je disk drukčije okrenut od ovog kak si ti stavio  
ak me kužiš  :toothy11:

http://www.adrenalin-pedstop.co.uk/upload/products/8a96a213-9dd3-43b8-92ca-f33.JPG
http://slike.hr/slika/dsc04014small0.jpg (ovaj čak ima i strelicu za orijentaciju)

haha s čim se ja zamaram

mmario73:
jes u pravu si zaista sam ga naopako okrenuo, nisam ni obratio pažnju, mada nije u rupicama za hlađenje fora već u ovim nosačima koji stoje naopako a vidi se da su u jednu stranu više, da silu kočenja bolje prenesu, sa diska na točak...

vktr:

--- Citat: mmario73 - 22 Veljača, 2011, 00:37:47 ---jes u pravu si zaista sam ga naopako okrenuo, nisam ni obratio pažnju, mada nije u rupicama za hlađenje fora već u ovim nosačima koji stoje naopako a vidi se da su u jednu stranu više, da silu kočenja bolje prenesu, sa diska na točak...

--- Kraj citata ---
e pa i to mi je isto palo na pamet s tim nosačima tak okrenutim bolje može podnest naprezanja kad stoji onak neg ovak
al obično i te ripice idu kontra pa....ali ako kažeš da to nema veze onda oke

mmario73:
okrećem ga danas.. tnx... zato je dobro sve poslikati...

juče sam gledao stare slike gde koji nosač i kako stoji, sve sam zaboravio.... :laughing7:

mmario73:
sledeći dan se radilo na montaži hladnjaka, elektro instalacije i sistema hlađenja, vezice su odradile prva fiksiranja, prođe celo popodne u ovome..

danas sam uradio od aluminijumskog lima nosač pumpe, najzad će bosch biti pričvršćena kako valja, ranijih sezona je visila na vezici... eto i ko kaže da corteco semerinzi koji su potrošeni ne mogu biti ponovo od koristi...

dalje sam se bavio montažom eprom-a i bobine, tu se krojila guma i majstorisalo na razne načine kako bi bilo čvrsto fiksirano, a opet preko gumenih prenosa, da umanjim vibracije koje mogu oštetili spojeve u elektronskom kolu... mada je sve zaliveno u epoksi ali opet...

dalje sam povezao pumpu ovoga puta na prekidač pozicije, nisam još siguran da li je to pametno, ranije mi je bila na kontakt bravi direktno, pa pošto nema termostata, bilo je potrebno dobro vreme da postigne radnu temperaturu.. imao sam ideju da uradim elektronsko praćenje temperature i uključivanje pumpe preko određene temperature.. za sad ovako, manualno, kasnije ćemo videti.. da ne zaboravim da sam prevezao instlacaciju na dva mesta i sada svetla rade na akumulatorski napon a ne na namotaj kako je u orginalu bilo, žuta žica...

i ovde me je nervirala veza bobine preko stopica... sve je to ok, samo ja neću da razmišljam o kontaktu ovde gde se prenosi napon sa korekcijama u miliseknudama, i okida bobina do 15000 puta u minuti... lemljenje i termoizoliranje..

evo kako to sve izgleda ispod patosnice... crevo za toplu vodu sam prebacio iznad rama, jer ima mesta, a učinilo mi se kratko crevo.. i zaista tako je bilo i ranije sezone....

i da ne zaboravim da sam sklopio masku sa starim satom, prekontrolisao prekidače i sajle, za sada ide ovako, sledi ugradnja Koso RX1N, kad bude vremena i volje..

za danas sam gotov...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju