Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
Aprilia SR-1 Pyrotherm team
ivanm:
kak je lijepo vidjet ovako veliki variomat u minarelli bloku, bez onog glupog mehanizma anlasera koji proizvodi svakakve zvukove u vožnji :icon_biggrin:
nosač statora poturpijaj lagano biaxom da ga iscentriraš makar mislim da će i ovako raditi dobro.. sqiush je ok, 0.53 ili 0.55 zanemarivo..
respect za kvačilo, ja nebi imao živaca uštelavati to 2G ;D
robert:
svaka čast,
vidim da imaš problema sa navojima u bloku!
orginal je M6 a za M8 nemaš dovoljno mjesta u bloku.
kod mene je prerađeni M8 na M7 spasio stvar.
mmario73:
tnx svima
@Cok ne baca magnet, on je 100% centriran na osovini radilice, već nosač kalemova ne leži kako treba u bloku, govorim da je sve na svome mestu leglo i prišrafljeno, a ipak nije kako valja... najverovatnije ću obraditi dosed na bloku i dovesti magnet u centar kalemova...
@ivan hah da sam znao da će +0,15kps doneti toliko manji sqish, sve jedno svakako će ići još dosta puta skidanje jer imam i onaj city setup koji ću naknadno da osposobim (street race i 19karb, sa nekim mekšim spuhom), dve stote na squish-u donose kompresioni odnos za +0.1 stepen po kalkulaciji tako da je sada 15,6:1, 2G nije posebno složeno...
@robert snimio sam da nema mesta za M8, i poludeo više od ovog navoja u aluminijumu, prošle godine sam gledao danijela kako steže na rox-u ove šrafove ko da su M17, pa mu spomenem , jesi noramalan pokidaćeš, na to će on meni nemoj da se brineš.. i zaista ništa... ovi navoji kod mene su propali jer sam neke šrafove verovatno u brzini krivo uvrnuo ili vlasnik pre mene nebitno, pa je originalni navoj oslabljen prepolovljen... ideja je da uradim brezone, verovatno M7i njih ulepim fiksno u blok, a deklu stežem maticama, recimo M6, ako je brezon prelaz sa M7 na M6... videćemo
robert:
nemoj to raditi, nego tokarski stroj i preradi M8 u M7! i nikako inox šerafe, oni su čisti ubojica za aluminijske blokove!
robert:
kad sam ja prerađivao svoju lunu na minarelli onda sam isto imao problema sa navojima u bloku. spas je bio blanko M8 koji je pretokaren na mjeru i urezan M7
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju