Tehnički kutak > Tuning skutera
Problem ,Runner ?!Update!zadnji post pitanje ?!
nostra:
problem na svojem 17,5 karbu sam riješio podizanjem igle(spuštanjem osigurača do zadnjeg utora)...u mene se gušio/trokiro neznam kako bi to nazvao dok nije imao pun gas ili lagani otvor gasa....pogotovo nakon otpuštanja ful gasa pa ponovnog davanja...
Rossi:
fazon je u tome sto kod mene ima i previse goriva...kad pogledam svjecicu smjesa je jos prebogata....ali ovo nije do pre bogate smjese a bogami ni do viska zraka.....jel moze na to uticat ler dizna ?? ili je ona samo dok je motor na leru ?? znaci dali moze uticat ler dizna na otvore gasa 10-20% ??posto meni se cini da je ona prevelika ...ja mislim da je 55 trenutno
Rossi:
???
Rossi:
Eh ovako danas lijepo vrijeme nakon ovi kisa pa reko da malo probam i vidim sta mi je sa skutera i sto me zafrkaje ono sa min otvorima gasa ..uzeo sam skino svjecicu i ocistio da se sjaji i zavrno..vozio full gas cijelo vrijeme 20Km...i skno svjecicu i eto kakva je dole ima na slikama ...karb je 17.5 ,igla a7,uglavnom karb je dellorto ali je identican malossijevom i po igli i po klipicu i ler dizni po svemu......dizna glavna je 75 a ler 50 ili 55 neznam tacno ,neki dan sam gledo pa zoboravio uglavnom oko 50...uglavnom motor znaci idem dam full gas drzim i pustim i kad padnu obratji malo ako dam full gas odma primi ako dam 20-max 30% gasa jednostavno kao da se ugusi i onda zatrokira i primi gas....eh stimo sam karb danas i odvrno ili zavrno ja saraf za zrak onaj dokle moze isto...eh kad sam onaj saraf za zrak skoro odvrno da hoce da ispadne ...motor za moje cudo prima gas na svim otvorima kako treba....malo jos trokira..uzmem onaj saraf za zrak odvrnem skroz i bez njega probam...motor prima gas ko lud...ne trokira ni sekunde ....?? ko je tu lud ???evo slika kakva je svjecia...sad je dizna 75 ..ja koju imam glavnu sljedecu manju je 72.....imal potrebe za manjom ler diznom da nije do nje problem sad je 50-55 neznam tacno ??jer ocito treba manje goriva ili vise zraka....zazor na igli na prvom zarezu,dizna 75...ili manju diznu da probam ..hoce biti 72 premala ?? ili sta mogu uradit da dobija vise zraka....?? lulica je skinuta i red spoonge je tu...isto sam primjetio kad mi airboxu fali jedan saraf nema onoga da ne prima gas i slicno.....eh sta da radim...jel problem do glavne dizne ili mi treba ler manja ...jel ler dizna samo za ler gas ili ima ulogu i na ovim min otovrima gasa ??ajde neka neko pomogne sta da radim....
http://yfrog.com/5j070720091885jx
Rossi:
jel ja tako teska pitanja to postavaljam pa niko ne odgovara jbt ..ni na temu kad sam neki dan postavio ni sad na ovaj post :S
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju