Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Slijepo crijevo na auspuhu, blokada ili ne?  (Posjeta: 17630 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline kimmi2

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Gilera Runner SP 50
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: DRevo 70
  • MojSpuh: ZX
Odg: Slijepo crijevo na auspuhu, blokada ili ne?
« Odgovori #40 : 16 Kolovoz, 2009, 22:21:34 »
ja na luni imam crijevo što vodi iz auspuha u filter zraka. vjerojatno zbog eko normi, ispušni plinovi odlaze u taj filter i ponovo kroz karb u transmisiju. dali bi bilo kakve štete kad bi začepio rupu na grani odakle kreće to crijevo, jer mi se filter brzo uprlja od tih ispušnih plinova..?

ispusni plinovi ne odlaze u karburator..pa nije to turbina !!!  zato i postoji nepovratni ventil koji dopusta da svjezi zrak dolazi iz airbox u lonac te tako omogući dodatno sagorjevanje plinova koji nisu uspjeli sagorjeti..da toga nema zastopao bi se katalizator u loncu tj. (saće) i zato bi se motor pregrijavao...

Offline paux

• forumski skejter
  • **
  • Spol: Muški
  • Mjesto: okolica Osijeka
  • Moj Skuter: Luna Vision 2
« Odgovori #41 : 17 Kolovoz, 2009, 18:53:42 »
ja sam još prošle godine začepio tu cijev( na mjestu gdje se spaja crijevo sa granom auspuha) i ajd danas idem vidjeti kako ide ako odčepim. skut je jedva navukao 58km/h a inače ide 65 i sporije je ubrzavao.dakle bolje ide ako je začepljeno. rad u leru je ostao isti. ti kažeš da ispušni plinovi ne idu u airbox, a zbog čega je onda to crijevo bilo ugrijano?od zraka ne sigurno :nono:. dok je to bilo začepljeno crijevo se nikad nije zagrijalo..

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #42 : 17 Kolovoz, 2009, 19:03:26 »
pa grije se od cijevi, auspuh se grije vrlo brzo i jako, od njega sve cijevi i crijeva okolo, ali ispušni plinovi ne idu nikuda osim van..

Offline paux

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #43 : 17 Kolovoz, 2009, 19:07:34 »
zašto mi ide bolje kad je to začepljeno nego kad nije? napominjem da u leru radi jednako..  :dontknow:

Offline ivanm

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #44 : 17 Kolovoz, 2009, 19:10:31 »
a onda ostavi kako ti bolje ide :-)

Offline kimmi2

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #45 : 17 Kolovoz, 2009, 22:17:09 »
ti si odčepio tu "cijev" i sta ?? imao rupu u auspuh, naravno da ti je jedva navukao 58 !!

Jednostano..serijale treba ostavit kak jesu, pa nisu inženjeri bzvz konstrurili tu cijev da bi je mi sam tak rezali i odmah bili pametniji od njih...da skut ide bolje !!!

Offline martin1111

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Samobor
  • Moj Skuter: Luna vision 2
  • Moja Kaciga: Nolan n 103
  • MojSetup: bit če
  • MojSpuh: Leo vince TT
« Odgovori #46 : 17 Kolovoz, 2009, 23:12:27 »
Meni je luna dimila na tu cjev u airbox i svako malo se zaštopao karb od kad sam začepio tu cjev prije 5000 km
nikakvih problema a karb se nije nijednom zaštopao a skuter automatski bolje ide. Možda kod taljana ta cjev ima neki utjecaj
na katalizator a kod kineza je to stavljeno tak reda radi pa se može slobodno začepiti jer ne služi ničemu samo šteti

Offline paux

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #47 : 18 Kolovoz, 2009, 12:28:19 »
ti si odčepio tu "cijev" i sta ?? imao rupu u auspuh, naravno da ti je jedva navukao 58 !!

Jednostano..serijale treba ostavit kak jesu, pa nisu inženjeri bzvz konstrurili tu cijev da bi je mi sam tak rezali i odmah bili pametniji od njih...da skut ide bolje !!!
odčepio sam rupu, nisam skidao crijevo. nikakva rupa nije bila na auspuhu već je bilo sve kao i serijski.

Offline paux

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #48 : 18 Kolovoz, 2009, 12:29:23 »
Meni je luna dimila na tu cjev u airbox i svako malo se zaštopao karb od kad sam začepio tu cjev prije 5000 km
nikakvih problema a karb se nije nijednom zaštopao a skuter automatski bolje ide. Možda kod taljana ta cjev ima neki utjecaj
na katalizator a kod kineza je to stavljeno tak reda radi pa se može slobodno začepiti jer ne služi ničemu samo šteti
:icon_thumright: :icon_thumright:

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #49 : 18 Kolovoz, 2009, 19:33:24 »
pa onda je to stavljeno samo kao ukras..

Offline paux

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #50 : 18 Kolovoz, 2009, 20:01:51 »
da za ukras :laughing7: ma ja sam to negdje čitao ili mi je netko rekao,neznam sad, ali to je navodno zbog eko normi. na taj način ne izlazi 100% ispušnih plinova već manje jer dio odlazi u airbox( sa one strane filtera gdje je i ulaz u karb).. ima tu neke logike..  :dontknow:

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #51 : 18 Kolovoz, 2009, 20:04:43 »
i kaj, zaštopa filter.. svašta..

Offline paux

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #52 : 18 Kolovoz, 2009, 20:16:45 »
eto kaže i martin1111 da je imao problema sa time.. ma tko zna šta je bilo u glavama kineza kad su konstruirali te lune. primjer, od frenda cpi gp, sve je skoro isto kao i na mojoj luni, variomat i remen identični. auspuh je drugačiji ali nikakve cijevi nisu spojene na njega

Offline libje

• Tržnica : (+1)
  • forumski biciklist
« Odgovori #53 : 19 Kolovoz, 2009, 23:07:30 »
meni ovi ljudi što voze čajneze stvarni nisu jasni jbt.....kupiš skut za 4000 kn i  onda očekuju da kvaliteta bude u  rangu piaggia,pežoa i sl............kad ćete skontat da oni jednostavno prave sve na osnovu drugih motora i kod njih pun kufer stvari na motoru služi samo za ukras.....pa tako i ovo
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Offline dr.josip

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Štitar
  • Moj Skuter: RS
« Odgovori #54 : 19 Kolovoz, 2009, 23:17:33 »
Meni su na Aeroxu skinili blokade u servisu i to slijepo crijevo su odrezali i ponovno zavari..scot je isao 78km/h (po satu).. Poslije sam ga ja odrezao i dobio sam mal bolji odaziv na gas i kranju oko 83km/h(po satu)..

A ovo za katalizator sam isto odrezao i zacepio rupu (zavario), i nakon 400..500km mi se raspao auspuh..pregrijavao se..te popucao..
Aprilia RS
dr.josip@gmail.com
Josip, univ.bacc.ing.el.

Offline paux

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #55 : 20 Kolovoz, 2009, 13:43:54 »
meni ovi ljudi što voze čajneze stvarni nisu jasni jbt.....kupiš skut za 4000 kn i  onda očekuju da kvaliteta bude u  rangu piaggia,pežoa i sl............kad ćete skontat da oni jednostavno prave sve na osnovu drugih motora i kod njih pun kufer stvari na motoru služi samo za ukras.....pa tako i ovo
ja sam sa svojom lunom prezadovoljan.jest da ubrzanje nije baš za pohvalit, što se opet sredi rolicama, a krajnja 70 je sasvim dovoljna. za 7000km koliko imam sad,nisam imao još niti jedan kvar. tako da za 7500 kn je best buy, uloženo-dobiveno. nisam blesav da dam od 15 do 20 tisuća kuna za "markirani" skuter od 50ccm gdje 20% daš za samo logo.

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #56 : 20 Kolovoz, 2009, 17:46:10 »
A ovo za katalizator sam isto odrezao i zacepio rupu (zavario), i nakon 400..500km mi se raspao auspuh..pregrijavao se..te popucao..
to se dogodi kad katalizator nema osiromašivanje smjese..

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #57 : 20 Kolovoz, 2009, 18:10:52 »
ja sam sa svojom lunom prezadovoljan.jest da ubrzanje nije baš za pohvalit, što se opet sredi rolicama, a krajnja 70 je sasvim dovoljna. za 7000km koliko imam sad,nisam imao još niti jedan kvar. tako da za 7500 kn je best buy, uloženo-dobiveno. nisam blesav da dam od 15 do 20 tisuća kuna za "markirani" skuter od 50ccm gdje 20% daš za samo logo.

Kad malo pogledam ove nove skutere koji su marka, moram priznati da se kvaliteta materijala, pogotovo plastika, šerafa i sličnih "sitnica" naspram starih modela prepolovila. Primjer je i novi Aerox kojemu nakon par godina pohrđaju šerafi ako stoji vani. Moj iz 2001. je proživio sve vremenske uvjete, sol... i rijetko kaj da je baš pohrđavilo od toga  :dontknow: A da ne govorim da ga cijele zime nisam niti prao a često sam se vozio po soli  :laughing7:
Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #58 : 20 Kolovoz, 2009, 18:12:54 »
pa i novi NRG ima pola dijelova kinesko..
mislim blok i to je ok, al plastike i farovi su ko kod kineza.. niti blizu starijih modela..

Offline kimmi2

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #59 : 20 Kolovoz, 2009, 19:54:43 »
Imam novu runnericu, a susjed ima runnericu iz 98" ljudi moji..taj motor ima 30000km i ide bolje nego moj, vecinom cista mehanika, nikakvi katalizatori i malo struje...
i pali od prve...hehe ;D