Tehnički kutak > Tuning skutera
Slijepo crijevo na auspuhu, blokada ili ne?
martin1111:
Kakvo dovođenje zraka u auspuh o čemu vi pričate kroz tu cjev se dio plinova iz auspuha odvode u cilindar na sagorjevanje.
svi novi auti to imaju a onaj pipac je takozvani EGR ventil a služi da pod određenim tlakom plinove iz auspuha pušta dalje u usis inače pri dodavanju gasa bi se motor zagušio od previše plinova iz auspuha.
To slobodno začepite pogotovo na 2t skuterima jer neizgoreno ulje iz auspuha ulazi u karburator i onda ga treba čistit svako malo. A ovo s dovođenjem zraka u auspuh veču glupost nisam čuo
Giz:
A ja bi se kladio da ti nemaš pojma o čemu pričaš i taj isti EGR koji spominješ funkcionira na autu no u ovom slučaju nema veze sa scootom.
Ja sam dovod zraka imao spojen na termogrupu a nepovratni ventil je bio pod sjedalo spojen na ramu scoota tj u rupu kroz koju je uvlačio zrak.
Kakav EGR ventil? ROFL... Jedino ako imaš mašinu 4T iz auta ugrađenu na scoot! :toothy12:
ivanm:
--- Citat: martin1111 - 29 Lipanj, 2009, 22:14:38 ---Kakvo dovođenje zraka u auspuh o čemu vi pričate kroz tu cjev se dio plinova A ovo s dovođenjem zraka u auspuh veču glupost nisam čuo
--- Kraj citata ---
ako nisi nikad čuo, onda ne pametuj nego slušaj što drugi kažu..
podijeli znanje i upij ga, nitko ne zna sve ali ovo sa upuhivanjem zraka u ispuh je istina.. čak postoji nepovratni ventil u tom krugu da plinovi ne ulaze u kontra smjer, tako da nemaš brige.. vjeruj ili ne :-)
dhorvat:
--- Citat: ivanm - 30 Lipanj, 2009, 08:36:12 ---ako nisi nikad čuo, onda ne pametuj nego slušaj što drugi kažu..
podijeli znanje i upij ga, nitko ne zna sve ali ovo sa upuhivanjem zraka u ispuh je istina.. čak postoji nepovratni ventil u tom krugu da plinovi ne ulaze u kontra smjer, tako da nemaš brige.. vjeruj ili ne :-)
--- Kraj citata ---
Baš sam htio komentirat nešto al preduhitrili ste me :toothy3:
martin1111:
A di je tu logika ne kužim kaj dobiš s tim imaš jednaku količinu štetnih plinova + zrak.
Neću reč da nije istina ali nema nikakve logike a znam kako to funkcionira na autima pa zašto nebi i na skuterima.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju