Tehnički kutak > Tuning skutera

Slijepo crijevo na auspuhu, blokada ili ne?

<< < (5/13) > >>

libje:
ako sam dobro shvatio skidanjem one cijevi s grane auspuha štetimo skuteru??' ja sam prije cca 800km skinuo cjevčicu koja dovodi zrak u onaj "sekundarni filter zraka", znači tu sam samo popustio shelnu i odvojio gumenu cjevčicu.....prvih 300-400km je skuter išao nekih 5 % bolje nego prije no...U POSLJEDNJE VRIJEME MI SE POTROŠNJA POPELA NA 6.5L/100KM I SKUT IDE BAR 10% SLABIJE....    1)JELI SKIDANJE CJEVČICE MOGLO BITI RAZLOG TOMU?
                                                                    2)AKO JE, MOGU LI VRAĆANJEM POPRAVITI STVAR?

ivanm:
zaštopao ti se katalizator..
probaj vratiti cjev na mjesto možda se kat. opet ugrije i sagori tu garež..

dino_sk:
ja se sjecam da sam primjetio razliku na serijali sa i bez tog slijepog crijeva  :)

a ovo je zanimljivo na for race 2 da ima to crijevo , a midrace auspuh  :)
vjerovatno jos jedna od normi da bi dobili homologaciju

dhorvat:
Meni je ogromna razlika bila na serijali. Motor se ful tiho čuo sa tim crijevom i sa dvojicom je išo ko krepana mačka od 0-20 km/h. Rezanjem crijeva (i varenjem) i skidanjem blokade variomata motor je postao doslovno 3 puta živčaniji  :icon_thumright:

dino73n:

--- Citat: SlowRider - 29 Lipanj, 2009, 13:39:33 ---Evo slika koju nisam mogao naci odmah.

Vjerojatno ovisi i kakav je spuh, ali serijski sa starijih modela koji ima samo slijepu cijev ne poboljsava performanse rezanjem i zavarivanjem  :dontknow:

--- Kraj citata ---

Ovo na poliniju for race je foliska ziva,moj frend je kupio taj auspuh i ja sam mu ga ugradjivao,prvo sam mu skinuo onu blokadu na pocetku sto imaju skoro svi (leo,yasuni ...) i odmah poletio da odsjecem slijepu cijev kad ono foliska,aupuh uopste nema rupu na tom mjestu nego je cijev samo onako zavarena.

Postacu vam sliku za koji dan dok ga ufatim na motoru posto je kod nas ovih zadnjih dana uzasna kisa.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju