Tehnički kutak > Tuning skutera
Slijepo crijevo na auspuhu, blokada ili ne?
Giz:
--- Citat: martin1111 - 30 Lipanj, 2009, 18:16:16 ---A di je tu logika ne kužim kaj dobiš s tim imaš jednaku količinu štetnih plinova + zrak.
Neću reč da nije istina ali nema nikakve logike a znam kako to funkcionira na autima pa zašto nebi i na skuterima.
--- Kraj citata ---
Jesi ti pročitao i riječ onoga to je napisano ili si samo bubnuo bez imalo razmišljanja?
Meni se čini da je ovo drugo.... :toothy3:
Lijepo ti je gore naznačeno da zrak diže temperaturu izgaranja u ćelijama katalizatora i bez njega sam katalizator NE obavlja svoju funkciju.
ivanm:
na autu je količina plinova puno veća i on se brzo zagrije, kod skutera je mala količina i po hladnijem vremenu se nebi zagrijao nikad, pa nebi imao funkciju..
ovako funkcionira dobro do te mjere da su 2t motor doveli do euro3 norme, dok npr, moj auto ima euro2...
neki auspusi nemaju upuhivanje al na njima katalizator brzo strada, npr na mom SF-u, raspao se na 5000 km...
kimmi2:
da to je istina..bez zraka se katalizator guši, ja sam to skinuo, tj. samo sam začepio i auspuh je poceo jako dimit, i to bijeli dim. a da je nesto bolje isao nisam siguran!!
Ako se to reže, treba izvadit i saće iz spuha( tzv. katalizator) , samo je to dug posao za "nista".
Aerox3:
u mene na aeroxu (standardni auspuh) ima samo jedna slijepa cijev da li sad da to rezem?
kimmi2:
ako je bas slijepa cijev, koja je nakraju blindirana zatvorena onda rezi, ali ako ona sluzi za povrat zraka..tj ona sluzi katalizatoru onda je bolje ne dirat..jer inace trebas i rezat cijeli spuh da bi izvadio katalizator unutar lonca..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju