Tehnički kutak > Tuning skutera
Runner sp 50, problem sa ubrzanjem
Essox:
Pozdrav ekipa,
Treba mi pomoć u svezi skutera (novi skuter). Vozio sam ga 300km sa blokadom i sve je bilo ok, vukao je i radio pravilno i po ravnom i uzbrdo. e da, većinom nas je dvoje bilo na njemu. Prije par dana sam bio na servisu da skinu blokade... i sad show :headbang: .. dok je hladan još nekako i vuče uzbrdo, ali kad dođe na radnu temp, ne može ni sam sebe povući uzbrdo.
Jednostavno kao da radi sa 10% snage do 6000-7000 o/min, kad pređe 7k okretaja onda je ok. Lik u servisu mi kaže da je skinuo blokadu sa auspuha, sa variomata i da je stavio diznu 64.. ja jedino vidim da je auspuh povaren a ovo dvoje ne mogu provjerit jer nemam pojma o skuterima. :icon_biggrin: .
Prije dva dana sam opet bio na servisu i objasnio mu o čemu se radi i kao, počne mi on priču kako bi ustvari trebalo staviti diznu 74 (ili 72 nemam pojma) i naravno, opet ista priča, dok sam ga doveza doma radio je ok, jer se valjda nije stigao zagrijati od servisa do doma (ima 2 min vožnje) a jučer sam opet morao hodati uz njega uzbrdo..
Sutra opet idem u servis, pa bi molio savjet šta da kažem ovlaštenom "serviseru", mislim šta treba napravit da mi novi skuter ide kao i svi ostali ;D
tnx
R@kija:
pa normalno kad se zagrije na radnu temp remen se malo rastegne i ne vuce kao dok je hladan,malo ti moze pmoci da izbusis par rupa na deklu ili ak os dat 300kn kupi si malossi kevlar remen i ic ce ti isto hladan i ugrijan
Essox:
ok, razumijem to sa remenom, ali zašto je onda dok su bile blokade na njemu išao normalno uzbrdo,
mislim, išao je sporije ali nije stao ako sam morao malo pustiti gas pa opet dodati.
Jesu onda radili nešto na remenu u servisu (nevjerujem, al svakako ću ga to pitati sutra)?
Stvar je u tome da je motor novi, sve original, skinute blokade i sad kad bi trebao ići bolje, on ide gore.. ili uopće ne ide, već ga ja guram. :dontknow:
Bidalot_C30:
nije to do remena....remen je jos novi,a i sta bi onda svi nakon sto skinu blokade morali kupovati malossi kevlar da bi im motor isao brze od 10km/h uzbrdo...a deklo nema smisla busiti,ima on dovoljno rupa na sebi,ipak je to serijala..
Brla:
nek ti jednostavno stave lakše rolice... neki skuteri to traže nakon skidanja blokada :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju