Službeno sam postao vlasnik Yamahe YQ 50 Aerox R. Već sam pisao na forumu o njoj. Sve je serijala. Nove Pirelli sportske serijske gume. Dell'orto PHBN 12 HS karb sa diznom 72 M6 navoj na njemu. Skinuo sam blokadu s auspuha i katalizator. Pošto sam malo teži vuče me 80 km/h po ravnom, a na nizbrdici navuče 85 km/h. Prvo u planu imam staviti Polini kit Speed Control (variomat, utezi variomata, centralna opruga i remen). Ako s tim ne bude tjeralo barem 90 km/h na ravnom pod menom onda odustajem od daljnjeg tuninga. Inače raditi ću samo base tuning.
Auspuh će najvjerovatnije biti Giannelli Cr Extra jel ne mislim stavljati kit, a ZX je skuplji 459 kn od Cr Extra. S time bi morao ići 100 km/h pod menom po ravnici što će bez kita i sa karbom promjera 12 mm biti jako dobro. Diznu ću staviti 82.
Od prvog vlasnika sam preuzeo skuter bez gotovo ijedne naljepnice jer su se ogulile od miniwasha. Jedino je na prednjem amortizeru naljepnica Yamaha. Pošto ću tuning raditi isključivo s dijelovima proizvođača Polini staviti ću dvije velike Polini naljepnice. Sve plastike su crno crvene. Felge idu u jarko crvenu boju. Plastike za sada ostaju u serijskoj boji. Led zadnje svjetlo stavljam. Samo da kupim dijelove pa piknem slike na forum.
Ugodno me iznenadila potrošnja. Oko tri litre kombiniranom vožnjom, a svjećica zdrave smeđe boje.
slike sam skinuo od prijašnjeg vlasnika da ne vadim roxa sad van i slikam (nema potrebe kad je isti 100% kao na ove dvije slike)
edit: na preporulu slow ridera uzeti ću Top Performances variomat