Pozdrav,
Dakle, radi se o Nexusu, 07.god, 250ie, ca. 5500km.
Prije nekog vremena mi je počeo trokirati; vozim ga, držim na ca. 3/4 gasa, odjednom gubi snagu, smanjim gas, ponovno dodam, on ne reagira, gubi na brzini (koji puta zatrokira, zakašlje i krene dalje normalno) i na kraju se ugasi. Gasim kontakt, palim i gasim prekidač, ponovno dam kontakt, on upali i vozi dalje ko da se nije niš dogodilo. Nebitno jer motor hladan ili zagrijan; koji puta ujutro kad krenem na posao ili već napravim 40-50km.
Ne događa se to često, sveukupno možda 3-4 puta do sada, no nije mi svejedno i ne ulijeva sigurnost jer kaj ak mi se to dogodi a ja taman pretičem auto na cesti a iz drugog smjera ide drugi?! hmmm, nezdrava situacija skroz.
Na 5200km je obavljen kontrolni servis; na moj zahtjev je zamijenjeno ulje i svječica (reko možda ona crkava, aj' ti mijenjan, nije neki trošak) te provjereno ostalo. Iz početka sve OK, nakon nekih 150km opet isto.
Inače točim 98, prekjučer ulijem 100 na OMV-u u Ozlju, reko možda je do goriva, ali na povratku mi se je jednom ugasio i to taman kad sam stao na raskrižju.
E sad, čuo sam da je i.e. dosta osjetljiv na gorivo pa možda ga to j...., drzgi vele da otpojim akumulator i tak ostavim jedno vrijeme da se resetira elektronika ubrizgavanja. Nisam probao al ću sada.
Dakle, da ne duljim više, vjerojatno ste skužili o čemu je riječ, stoga Vam molim ako je netko imao sličan problem i po mogućnosti zna riješenje nek se javi, plaćam mu pivicu, mrzlu domaću Smile.
Hvala unaprijed.
Bok