Tehnički kutak > Tuning skutera

fino ugađanje karburatora

<< < (3/4) > >>

nostra:

--- Citat: radomir.g - 24 Lipanj, 2009, 23:24:27 ---Ti pipci sa strane su ti za grejanje karba.. Za start sto ti slabi posle par km je do opruga kvacila-trebaju ti tvrdje...
A limic ti sluzi tome kao sto si vec rekao da ogranici dovod vazduha i samim skidanjem tog limica obavezno se stavlja veca dizna ( 64-65 ako nije preradjen airbox)

--- Kraj citata ---

hvala za savjet o phbn,,ali to za gijanje da nekako zatvorim ili šta????
-opruge kvačila su u odličnom stanju-žute boje...(skuter ne radi to stalno nego ponekad kao da zalije...te pusti mukli zvuk....)da je do opruga onda bi ukenjan start bio stalno....
bila je veća dizna 75 pa je zaljevo na srednjim i manjim otvorima gasa(sa limićem)

nostra:
ajmo ljudi buđenje... trebam pomoć...

1.dakle kako da na runneru pojačam ler gas-dellorto 17,5 phva ?
2.to što ponekad nakon duže vožnje na ful gasu ima skenjan start kako riješit,dali još manja dizna?

dellorto 12 phbn
1.dali sam dobro skužio na njemu di ide ulje?
2.znači na bočnoj strani su 3 ulaza i svi su za vakum(valjda je neki od njih za grijanje karba)??-kako da ih riješim da ih ostavim otvorene ili ?

radomir.g:
Dellorto phva 17,5...

Start te verovatno zeza jer su mekani federi kvacila, a moze biti i do nepostelovanosti karburatora..
Vakum ti je uglavnom na prirubnici.. Prati donje crevo sa vakum ventila

nostra:
radomire hvala ti ,ali nisi pročitao šta me zanima...imam phva 17,5 i njega znam gotovo sve od a do ž..zanima me phbn-njega nisam nikad imao i pogubljen sam u svim onim pipcima što vire van ima 2 pipka više nego ja na phva..ali skuio sam sad međusobno ih treba spojit...hvala ti

radomir.g:
Sve je to slicno, a i vidis po debljini creva... Onaj mali pipak je za ulje i on se uvek nalazi ispred klipica. Gorivo je uglavnom gore i veci je prikljucak nego ovaj za ulje.. Nemam trenutno sliku ni jednog phbn al snaces se... :)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju