Tehnički kutak > Tuning skutera

fino ugađanje karburatora

<< < (4/4)

nostra:
skužio sve karb je na nrg-u ali me ubija u pojam ler gas na runneru(17,5 phva)...kad osigurač stavim na gornji utor(spustim iglu) ler je odličan ali motor se guši nenormalno...sad sam osigurač stavio na zadnji doljnji utor(podigao iglu) i nema ler uopće...ali zato nema gušenja niti malo ide na svim otvorima gasa kak treba...
hebeni ler gas...jel mi može tko ovo pojasnit..(vijak za ler gas mi ničem nesluži jer njime niš nemrem dobit)... ???

ivanm:
igla ne služi za štelanje lera, podiže se za štelanje međugasa..
meni je radilo ok na drugom zubu odozgo..

nostra:

--- Citat: ivanm - 25 Lipanj, 2009, 20:15:50 ---igla ne služi za štelanje lera, podiže se za štelanje međugasa..
meni je radilo ok na drugom zubu odozgo..

--- Kraj citata ---

znam da nije igla za ler ,,ali očito dok je osigurač od igle na višljim pozicijama skuter ima dovoljno "zraka"(neznam kako to drugačije tumačiti) za rad u leru ali se guši i nije za vozit ..jedino za one koji nevoze preko 40 kmh  :toothy12:
kad je na najnižoj poziciji osigurač onda skut ide pre dobro bez gušenja ali nema lera...

uglavnom prezadovoljan sam performansama jedino me ler malo muči....

dino73n:
Kada podignes iglu maximalno odredjena kolicina goriva ulazi u motor i bez ler dizne tako da sad imas preveliku kolicinu goriva i motor ne moze da radi na leru i gasi se,pokusaj vijak za stelovanje lera zavrnuti do maximuma da potpuno prekines dotogk goriva kroz ler diznu pa da vidis hoces li dobiti rad na leru.Ukoliko tako bude radio onda iglu spusti za jedan zub i malo odvrni vijak ler gasa dok ne dobijes odgovarajuci ler.

nostra:

--- Citat: dino73n - 25 Lipanj, 2009, 21:58:57 ---Kada podignes iglu maximalno odredjena kolicina goriva ulazi u motor i bez ler dizne tako da sad imas preveliku kolicinu goriva i motor ne moze da radi na leru i gasi se,pokusaj vijak za stelovanje lera zavrnuti do maximuma da potpuno prekines dotogk goriva kroz ler diznu pa da vidis hoces li dobiti rad na leru.Ukoliko tako bude radio onda iglu spusti za jedan zub i malo odvrni vijak ler gasa dok ne dobijes odgovarajuci ler.

--- Kraj citata ---

hvala ti na objašnjenju ..probao sam ali ipak ne do kraja zategnuti vijak za ler,bila je i na drugom utoru odozdo par dana igla i imao sam problem sa "gušenjem" kod srednjih otvora gasa(morao sam se stalno voziti sa ful otvorenim gasom)...to ću sutra jer sam strgan lagano ..slagao runnerasa nrg-om tortura oko plastika,karba i ostalih sitnica... :skuter11: mi je za danas prek glave....

-još imam slouciju da izvadim ovu 70 diznu i probam sa 66 veličinom ako neće upalit ovo sa zatezanjem vijka za ler...(dok je čok upaljen radi na leru,ali dok je vani vruće i dok je motor ugrijan poslije vožnje na leru radi cca 8-9 sec i ugasi se)...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju