Tehnički kutak > Tuning skutera
runner - pomoc oko tuninga
igor.sb:
--- Citat: hellboy_90 - 29 Travanj, 2007, 21:58:40 ---
--- Citat: ivanm - 28 Travanj, 2007, 10:20:54 ---federe na kuplung isto, sa serijskima na nekom spuhu nemožeš ni krenuti, moraju biti tvrđi.. ako kupuješ malossi stavi odma žute nećeš fulat..
dizna je oko 66 ok, ali ti imaš novog runnera, a on ima obrtomjer, pa pogledaj malo okretaje, nebi smjeli padati ispod 8000, ako padnu normalno da ima slabije ubrzanje..
--- Kraj citata ---
stavio žute, malo pre :D lepo ubrzava...
obrtaji najviše padnu na 9k
krajnja mi je i manje od 90km/h... staviću teže rolne (sada su 4,8) ali kada sam menjao opruge, video sam da je kaiš otišao do *****. na nekim mestima i nema onog konca... da li je i zbog toga krajnja manja?
--- Kraj citata ---
ja tebe ne kuzim, stavi 6,0 role(fino ti je receno da piaggio sa multivarom treba 6,0g), i promjeni remen ja sam svoj mjenjao nakon 5000, i kad je sjeo dobio sam nekih 8-10kmh
al prvo remen promjeni
ako su pare problem, jebi ga
hellboy_90:
igore, vidiš kako znaš, ali ne dam se ja... :toothy12:
sinoć sam pomešao 5.0g i 6.3g i provozao se... totalno sam se razočarao... očekivao sam mnogooooo više... izgubio je onoliki cim na startu u odnosu na 4.8g (jer se manje vrti kad kreće), krajnju nisam merio, ali na mestu gde je SERIJSKI išao 85 sada ide 90, ali nešto drugo me je iznenadilo. do 70-80 dođe extra brzo, ali zato do 90 navlači nikad gore... da li je to do kaiša? sinoć sam ga gledao i na nekim mestima uopšte nema konca... znači HITNO moram da ga menjam, ali ne mogu sada jer niko ne radi danas i sutra... planiram sa zamenim kaiš i tada ću staviti rolne 6.3g ili 5.0g... još ne znam... moram da razmislim... :icon_biggrin:
P.A.L.A.C:
j#bote koji dio ne kuzis reko sam ti vec mislim i na SS.
ako imas spuh i multivar, stavi diznu 64-66 postelaj karb, rolice oko 5.5-6.0 grama i tvrdje oprugice na kvacilo.
sad vidim da i remen spominjes da je potrosen sta li ako je obavezno novi remen, zato ti i ne ide.
stvarno te ne kuzim :angry7: :angry7:
hellboy_90:
mali update: sada su na skutu rolne od 6.3g (ako je to uopšte 6.3... uglavnom, to su serijske), a skut sa pomešanim rolnama je loše išao jer mi je "majstor" koji mi je prodao 5.0g ustvari dao (možda) 3x6g i 3x4g ili tako nešto... pa kada sam ja stavio to sa 6.3g nisam ni znao da je saj "set" od 5.0g već mešan pa nisam obraćao pažnju... elem, skut sa 6.3 rolnama ide ko k**ra*... samo što je nizbrdo išao 111 hehe... inače, preteške su... kad dam pun gas vrti se na 9,5k rpm i ubrzo počinje da pada i tako sve do 9k...
znači skut je ubijao sa 4.8g, samo što je drečao ko blesav i imao je malu krajnju... ali je mnogoooooo bolje ubrzanje... ne znam šta sada da radim... uglavnom, neću (valjda) da otvaram skuter pre nego što kupim nov kaiš pa do tada imam vremena da razmislim šta da stavim...
2 palac: šta me ne kužiš? ja samo isprobavam i gledam kako će ići sa kojim rolnama itd...
da li možeš da mi objasniš šta ću dobiti sa diznom? staviću je (čekam da stigne) ali ne kapiram šta ću toliko dobiti sa većom diznom osim potrošnje koja je i sada....................... oko 6l... (mada je karb lepo naštelovan... :help:)
igor.sb:
pa i nije bas nastelan ako ti trosi 6l, ne bi smio preko 4 litre da ga jeb... de ti prvo karb postelaj, pa onda sve ostalo
cekaj jesi ti na kraju probao 6,0 role ili 5,5 (i nije bas pametno mjesat role na razliku vecu od 1g)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju