Evo u mojoj garaži je Aprilia leonardo 125ccm
riječ je o skuteru 2000 godište, snage 9 kW
kupio sam ga polovnog... dosta me služio, i još me uvijek služi
par slićica
Gore imam spuh, shacal... to sam dobio s njim
s motorom sam zadovoljan, rotax masina... jako se lijepo drži po zavojima, jos da su bolji amortizeri i vilice, neke bolje gume... bio bi lijepa pila
ali, eto s vremenom su mi se poceli javljati neki problemi oko masine... i kad sam malo vise usao u sve to skuzio sam da nije vise ta masnina bas nesto i odlucio to malo promjeniti....
tako krenuo u mali projektić
. jos sam vise zagrizao za projekt kad su svi oko mene pojacali masine i voze se malo brze pa ih nisam mogao pratiti... tako odlucio prodati staru i uzeti drugu malo jakiju
riječ je o Gileri Leonardo 200... kako bi se to moglo ukratko nazvati
a ovako je izgledao prije projekta..
radi se o ovome, štel, vilice, hladnjak i plastike ostaju od ovog mog leonarda...
a sve ostalo ide od runnera...
dosta me to sve izašlo, ali eto volim taj motor zato sto je jako udoban i dobar po zavojima... ali je masnina od leonarda jako troma, dok je runnerova malo živćanija i jaca...
zato sam malo trazio po oglasima, i napokon nasao od vx masinu, mada sam zelio od vxr-a...
tako da sam od iste osobe narucio... prednju felgu, s pužem, zadnju felgu, deklo, masinu od vx, amortizere, nosac auspuha, vodenu, zadnju felgu, i karb...
Stigla pošiljka
odmah sam se bacio na posao
malo je oprao radi lakšeg uređivanja...
masnina je isla odmah na stol, i rastavljanje...
promjenio sam fazni lanac, filter ulja, klip cilindar(sada je 200), glava se mjenjala... i naravno dihtunzi...
e a kad sam s tim zavrsio izvadio sam štel iz šupe i samo stavio masinu gore da vidim kako ce to izgledati...
e tako, to je za sada... jos treba poraditi na prednjoj felgi, treba disk pomaknuti za 3 mm unutar felge, tako da ju mogu staviti u centar motora..
treba i pomaknuti masinu komplet jos 1 cm ulijevo, a nosaći su standardni od leonarda... i budem ih ostavio samo malo preradio...
uskoro cu jos staviti novosti o temi
, do tada pozz