Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Variomat za Generic XOR/Ideo  (Posjeta: 1521 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline fvedran

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Generic Ideo 50
Variomat za Generic XOR/Ideo
« : 03 Lipanj, 2009, 14:10:21 »
Bok!
Stavio sam Mallosijev vario za derbi br. 5111151 kao što je i predložio Roby44 u temi vezanoj uz Generic XOR.
Kod stavljanja sam morao izvaditi magnet za anlaser (mislim da je to to) koji je stajao ispod starog (originalnog) variomata. Zanima me kakva su iskustva ostalih vlasnika dotičnog skutera, odnosno da li sam napravio kako treba, odnosno da li ima još neki vario koji paše na dotičnu mašinu (minarelli kopija).

P.S. Na nekim siteovima sam vidio da je za kopiju minarellia ( CPI/Generic...) variomat 5113363.

Offline dino_sk

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • 099 /672-1765
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Petrinja
Odg: Variomat za Generic XOR/Ideo
« Odgovori #1 : 03 Lipanj, 2009, 15:41:54 »
ja sam imao na cpi-u 5111151 taj sto ti imas , i nisam nista vadio od alnasera

Offline fvedran

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #2 : 03 Lipanj, 2009, 15:49:35 »
ne znam...probat cu poslikati to sve pa staviti na forum...

« Zadnja izmjena: 02 Srpanj, 2009, 15:24:15 fvedran »

Offline fvedran

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #3 : 02 Srpanj, 2009, 15:23:43 »
Dakle, skinuo sam originalni vario, stavio malossijev+ 7 gramske rolice+žuti centralni(sve kaj i inače dođe u paketu).
Uglavnom, ubrzanje je bolje, ali i dalje na semaforu gledam baotianima u leđa+krajnja brzina nakon svega je i dalje 57 km/h i niti km dalje (na nizbrdici uhvati još koji km/h).
S 4,8 g rolicama je bilo možda mrvicu bolje ubrzanje, ali se derao i urlao (a nije baš letio), čini mi se da se i previše pregrijavala mašina jer je kad sam stao pucketalo.
Auspuh sam ranije skinuo i stavio rezonantni za Generic.

Offline R@kija

• Tržnica : (+23)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #4 : 02 Srpanj, 2009, 15:38:42 »
kakav spuh si stavil..IMAS ZABLOKIRANU STRUJU(ODNOSNO CDI)= to ti nema kod nas za kupit nego izvana i bez tog nemres prek 60km/h

mos stavit kaj god oces on ce ic 60km/H zbog cdia

Offline fvedran

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #5 : 03 Srpanj, 2009, 09:03:08 »
Stavio sam "no name" auspuh za generic skutere, a kaj se tiče CDI-a. Čitao sam po forumu da na Genericu nije zablokan, jer ima navodno blokadu "samo" na spuhu originalnom i na variu. Usput, ponekad se ukopa na 50, nekad na 56 km/h. Uglavnom, jednostavno ne ide kao što bi trebao.... a i ubrzanja nisu na nivou 2T skutera...

Offline pinbot

• forumski pješak
  • *
  • Mjesto: Samobor
  • Moj Skuter: Generic XOR 50
« Odgovori #6 : 03 Srpanj, 2009, 16:48:27 »
Ja imam taj vario od Derbia i isti auspuh, rolice su bile 5.1 i 7.0, nije bilo neke razlike, centralni i ferode bijele. Skuter je samo sa time isao jedva 65 km/h. Nakon nekog vremena mi je dojadilo i stavio sam kit (Malossi sport), kupio novi karb 17.5 (dizna 64), zuti centralni, kevlar remen i rolice 4.8. Sad uz dugo ubrzanje ide jedva 70. Bio sam kod Robija44 i probali smo maknut lulicu sa karba i bolje je ubrzavao, samo sto se gusio cim je ubrzao (iglu smo digli na najvise), morali smo vratiti. Sad imam diznu 80, planiram s tim probat i maknut lulicu. Ako to ne uspije, vise stvarno neznam sta da napravim s tim skuterom. Jednostavno nece preko 70... Ima li jos tko kakvih ideja???