Tehnički kutak > Tuning skutera
masina sp 180
gokiSP:
vozio sam se na slozenom renneru 50 sp koji je ajmo recu u najmanju ruku isao kao 180 sp i imao sam njegova orginal brembo kljesta i ja nisam bio nista zadovoljniji kljestima na sp-u 180...znacio ocu rec da bez obzira sto kljesta od 180 imaju vece plocice ja nisam bio niti malo zadovoljniji...a ovo za razmak rupa opet imas pravo i slazem se s tim...ugl. ja ostajem pri svojoj teoriji da mi kljesta od 180 ne koce puno bolje od brembovih kljesta sa 50 sp...
J.U.R.C.A:
--- Citat: gokiSP - 04 Lipanj, 2009, 22:41:27 ---vozio sam se na slozenom renneru 50 sp koji je ajmo recu u najmanju ruku isao kao 180 sp i imao sam njegova orginal brembo kljesta i ja nisam bio nista zadovoljniji kljestima na sp-u 180...znacio ocu rec da bez obzira sto kljesta od 180 imaju vece plocice ja nisam bio niti malo zadovoljniji...a ovo za razmak rupa opet imas pravo i slazem se s tim...ugl. ja ostajem pri svojoj teoriji da mi kljesta od 180 ne koce puno bolje od brembovih kljesta sa 50 sp...
--- Kraj citata ---
e sad cu ti reci i zasto.
zato jer je pumpa ostala od 50 ccm ... a ta pumpa je predvidena za kiljesta kapaciteta X/Y ml ulja.
posto od 180 ima veci kapacitet sigurno zbog samih dimentija klijesta ta pumpa (od 50 ccm) je nedovoljno jaka odnosno ne druka dovoljno ulja da bi iskoristio jacu/bolju celjust.
Benjamin:
kaj da?..to nisam znao...
Ja sam metnul od VXR celjusti i koci pun kufer bolje od orignala..ali je pumpica ostala od 50...ja sam do sad zadovoljan bio...znaci mogo bi izvuc jos snage ....im potraziti negdje pumpicu...pa da si pribavim
fatal1ty:
Pa ja koliko sam primjetio,nisu nešta puno veće pumpe recimo na vx-u koji ima ista klješta iza barem ko sp.Kod mene na aeroxu spojena original pumpa brembo sa SP čeljustima zadnjima i ima malo slabiji tlak nego prednja ali funkcionira odlično.Vjerojatno je razlika u kapacitetu pumpanja ali kod mene očito nije velika razlika.A sam da napomenem od aeroxa zadnja klješta vjerovali ili ne imaju veću kočionu površinu nego od sp-a,vx-a..i to skoro duplo,od spa su klipići samo veći u promjeru možda 2mm,i naravno izbušeni su skroz.
J.U.R.C.A:
--- Citat: Benjamin - 04 Lipanj, 2009, 22:49:24 ---kaj da?..to nisam znao...
Ja sam metnul od VXR celjusti i koci pun kufer bolje od orignala..ali je pumpica ostala od 50...ja sam do sad zadovoljan bio...znaci mogo bi izvuc jos snage ....im potraziti negdje pumpicu...pa da si pribavim
--- Kraj citata ---
nabavi si radijalnu pumpu ili normalnu pumpu od nekog starije R a.... koji ima 2 celjusti ..
to neces smjet stisnut nhahahhaha
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju