Tehnički kutak > Tuning skutera

masina sp 180

<< < (4/5) > >>

J.U.R.C.A:

--- Citat: fatal1ty - 04 Lipanj, 2009, 22:53:33 ---Pa ja koliko sam primjetio,nisu nešta puno veće pumpe recimo na vx-u koji ima ista klješta iza barem ko sp.Kod mene na aeroxu spojena original pumpa brembo sa SP čeljustima zadnjima i ima malo slabiji tlak nego prednja ali funkcionira odlično.Vjerojatno je razlika u kapacitetu pumpanja ali kod mene očito nije velika razlika.A sam da napomenem od aeroxa zadnja klješta vjerovali ili ne imaju veću kočionu površinu nego od sp-a,vx-a..i to skoro duplo,od spa su klipići samo veći u promjeru možda 2mm,i naravno izbušeni su skroz.

--- Kraj citata ---
nije bitna velicina pumpe.bitan je promjer klipica unutar pumpe.a 1 mm igra jako veliku ulogu.
npr dat cu ti primjer
nissin radijalna pumpa
16 mm 18 mm i 19 mm su sve identicne na izgled..
16 mm se koristi kod supermoto
18 kod cestovnih motora (sa 2 celjusti)
a 19 kod trkacih motora sa radijalnim celjustima

gokiSP:

--- Citat: J.U.R.C.A - 04 Lipanj, 2009, 22:46:50 ---e sad cu ti reci i zasto.

zato jer je pumpa ostala od 50 ccm ... a ta pumpa je predvidena za kiljesta kapaciteta X/Y ml ulja.
posto od 180 ima veci kapacitet sigurno zbog samih dimentija klijesta ta pumpa (od 50 ccm) je nedovoljno jaka odnosno ne druka dovoljno ulja da bi iskoristio jacu/bolju celjust.

--- Kraj citata ---

ne ne, krivo si me shvatio...imao sam tog nakitanog runnera sa seriskim brembo kljestima a ovaj runner sa kljestim sp 180 je bio sp 180 sto znaci da je pumpa orginal od 180 sp... al dobro nema smisla vodit ovakvu raspravu jer imamo razlicitu teoriju i misljenja nam se razilaze...mozda bi se dalo nastavit raspravljat kad se vidimo pa uz neku pivicu... :laughing7:

Benjamin:
Moram pogledati...nisam nikad na to obracao paznju...mislim znam da postoje razlike..ali nisam znao da je razlike izmedu 180 i 50.

Ma metnem ja radialnu bez problema..ali necu kocnicu ko kak imaju neki motori da imam onu retardirnau casicu s uljem di sam odseraifm plastinci cep...Trebam neku da ima metlano odnoson alu kuciste da se da zaserafiti s seraifma kakj e orignal..da bas nemre svako prckati...

Jel zadnja pumpica isto drugaicje od 50...od zadnje kocnice pumpica od 180

J.U.R.C.A:

--- Citat: gokiSP - 04 Lipanj, 2009, 22:58:02 ---ne ne, krivo si me shvatio...imao sam tog nakitanog runnera sa seriskim brembo kljestima a ovaj runner sa kljestim sp 180 je bio sp 180 sto znaci da je pumpa orginal od 180 sp... al dobro nema smisla vodit ovakvu raspravu jer imamo razlicitu teoriju i misljenja nam se razilaze...mozda bi se dalo nastavit raspravljat kad se vidimo pa uz neku pivicu... :laughing7:

--- Kraj citata ---
pazi opet 2 stvari mjesas... Motor sp 180 je sigurno 20 kila tezi od 50...
nadalje...prilikom kocenja ziroskopski efekt je puno izrazeniji kod vecih kubikaza.(ti pocnes kociti a masina ima tendenciju kretanja prema naprijed).

nesmijes i nije dobro da se usporeduje nakitani 50 koji ide kao 180 i 180 prilikom kocenja!!!!

J.U.R.C.A:

--- Citat: Benjamin - 04 Lipanj, 2009, 23:02:00 ---Moram pogledati...nisam nikad na to obracao paznju...mislim znam da postoje razlike..ali nisam znao da je razlike izmedu 180 i 50.

Ma metnem ja radialnu bez problema..ali necu kocnicu ko kak imaju neki motori da imam onu retardirnau casicu s uljem di sam odseraifm plastinci cep...Trebam neku da ima metlano odnoson alu kuciste da se da zaserafiti s seraifma kakj e orignal..da bas nemre svako prckati...

Jel zadnja pumpica isto drugaicje od 50...od zadnje kocnice pumpica od 180

--- Kraj citata ---
Obicna pumpa od gsxra starijeg,cbra,r6 svi starijeg godista,moze i naked ili bilo kojeg koji nema radijalnu ce zadovoljiti tvoje potrebe.
ima look kao i serijska na skuteru(nema casicu.) a jaci efekt kocenja ces dobiti.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju