Kupuj preko foruma !! Kupuj povoljno preko webshopa KLIKNI ME
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
nista osobno, ali samo me zanima, tvoj pojam slobode, kako ti to doživljavas, kako se TI osjecas, u tome svemu, a kako si se osjecao prije, kada ko fol, nisi bio slobodan, onako okvirno da mi kazes, najprije, pa cu se pokusati nadovezat...
okvirno? okza vrjeme bivše juge sam živio u bosni kod bake sve do 1986 kad sam otišao u njemačku.možeš li si zamisliti da te u školi profesor premlati zato što si bio za božić ili uskrs u crkvi?možeš li si zamisliti kad ideš roditeljima u posjetu da te u školi puste da prođeš razred ako im doneseš nešto iz njemačke?možeš li si zamisliti da roditelji nemogu sinu poslat paket a da ga netko prije tebe ne otvori i pokrade sve važno ili vrijedno?kolega, vjeruj mi dobio sam u životu više batina radi toga što sam nosio lančić sa križem nego bilo šta drugo.naša domovina kakva je da je ona je NAŠA. sad bez brige mogu putovat gdje hoću i biti ono što jesam.
Glavu gore robi, ta su vremena prosla Moga pradjeda su ubili ustase dok je trgao grozdje ispred kuce, ispred mnogo ljudi i osmero djece, samo zato sto je rekao da i srbi imaju pravo na komad zemlje u Imotskom...Moga pra-strica su mucili i ziva zakopali partizani jer je bio ustasa...Moj otac place kad vidi sto je sve na televiziji i ko je na vlasti. On je bio kapetan u mornarici i desetnik u Neumu kraj dubrovnika sve dok nije bio ranjen, pred sam kraj rata... Danas nema ni mirovinu, nego radi na bausteli... Pobio bi se da netko samo povrjedi Hrvatsko ime ili neku svetost...To su ipak bile zrtve potrebne za nasu dobrobit i jednu stvar za kojom smo tezili 13 stoljeca. Sad kada imamo svoju drzavu, trebali bi je i cuvati, a ne predavati u ruke onoga tko je nezna cjeniti