Evo čekam da mi sjedne plaća idući tjedan pa ću otići u kupovinu auspuha i multivara.
Nego da ne otvaram novu temu, imam problem sa curenjem benzina iz iberlaufa (znam da je to normalno da poslije svake vožnje kapne par kapljica ali ne da iscuri po 1dcl a ponekad i više
) Curi iz one tanje cijevčice (jer su dvije, jedna je deblja) te curi iz tanje cijevčice tj. ne samo iz nje nego i po njoj, cijela je od benzina, malo sam bolje pratio tu tanju cijevčicu (od kud curi taj banzin) i ona vodi do karba i nekog malog bijelog/sivog komadića plastike, e i na tom dijelu je sve puno benzina, tj. vidi se kako se skuplja benzin sve oko tog malog plastičnog komadića (izgleda kao prstenčić) i curi dolje niz tanju cijevčicu i kaplje mi na pod, točnije kad je skuter na nogarima kapa sa lijeve strane. U yamaha servisu su mi rekli da je to normalno da iscuri malo benzina kroz iberlauf ali ne da iscuri po 1dcl i više. Neznam šta bi to moglo biti, jel možda nešto zaštopano ili nešto ne dihta dobro na tom dijelu karba gdje ima taj odvod (plastični komadić) koji je povezan sa tom gumenom tankom cijevčicom?
Možda je i to jedan od razloga zašto mi skuter teško pali (na anlaser), također i na kurblu ali nekad upali iz prve ali se automatski ugasi, i onda ga kurblam 10-15 puta i upali...inače sviječica je nova i struje ima jer sam kupio novi akumulator....također kada upali počne radit u ler gasu na 1000 okretaja i čudno radi, kao da će se ugasiti pa mu ja moram dat gasa da mu se čok upali i onda radi jedno vrijeme na 4000 okretaja i padne na 2000 okretaja i u ler gasu tada radi normalno...(kao da mu se autočok ne upali odmah - prije mu se uvijek upalio autočok i radio je kakvih 30 sekundi na 4000 okretaja u lergasu i onda pao na normalnih 2000 okretaja u lergasu)...Ujutro ga uvijek palim na kurblu ali uvijek me zna zezat, upali od prve i nakon sekunde se ugasi, pa ga opet kurblam 10-15 puta pa upali, i odem se vozit sat vremena, ostavim ga pred kafićem, probam upalit skuter na anlaser i upali od prve i istog trena se ugasi sam od sebe, tada ga mogu paliti na anlaser i 10 puta zaredom ali ne želi upalit, ono užasno iritirajujće...i onda ga uspijem upaliti nakon mukotrpnog kurblanja oko 15 puta...neš tu ne štima a nemam pojma šta jer se ne kužim baš previše u motore, skuter je yamaha aerox race replica 2008. godište sa svega 1500km, očuvana, fino ide itd. ali ima tih nekih sitnica koje me užasno nerviraju na njoj - paljenje i curenje prevelike količine benzina iz iberlaufa...
Unaprijed hvala na savjetima, ako je itko imao slične probleme sa aeroxom ja mislim da će sigurno znat gdje bi mogao biti problem (ne samo vlasnici aeroxa nego i ostali mehaničari koji se kuže u skutere na ovom forumu) ... Thx again!