E tu se najbolje slažemo... Šta očekivat od malih seronja koji su iz miješanih brakova i rasli u takvom okruženju....
Ovdije u Slavoniji ima dosta srba i zaštičeni su ko lički medvjedi ( ispričavam se Ličkim medvjedima i štovateljima tih plemenitih grdosija ) i tjeraju svoj inat a kad im nešto prigovoriš odmah se bune i pozivaju se na zakon o manjinama, da su ugroženi itd...
Znaš li ti prijatelju da u Vukovaru imaju svoje škole, vrtiće, kafiće i da pričaju po ekavici? A u školi pišu čirilicom i uče srpski jezik a ne Hrvatski. A kad idu na ekskurzije i maturalce neidu u Hr nego samo srbija i crna gora. A našim maturantima uskračuju Španjolsku, Italiju itd. Ma tko im samo to dzvoli..... Ok ako ste manjina polazite normalnu školu sa programom autentičnim za cijelu zemlju a nek si upišu izbornu nastavu pa nek uče srpski i srpsku povijest.
Takvi u Imotskom nebi dugo
Znam za vasu situaciju imam prijateljicu iz Vukovara, sada ce brzo doci ovdje na ljetovanje
Ima svakakve dice i kod nas, sinoc me jedan umalo pregazio s autom, ja bio na biciklu bilo oko jedanest
Našu državu nevodi u propast ni Sanader ni HDZ ni SDP ni sta ja znam, nego blesavi zakonik koji jednostavno nemoze funkcionirat u nasem drustvu. Npr: muslimani u bisku ne zele napustit barake u koje su sami pobjegli tjekom rata u BiH dok ima nasa država ne osigura 'dovoljan' stan i socijalnu pomoć. 85% ih je radno sposobno i svi su dobili prjedlog za zaposlenje... Srbi u Vukovaru, Lici, Dalmaciji se rado vracaju, jer naprimjer jednog čede iz like sto mi je rekao: ''Prije rata smo morali placati šumarinu, sami sebe hraniti, sami donositi vodu s izvora i natapati polje, a dio plodova iz polja bi islo drzavi. Sada kad smo se vratili drzava nami plaća da živimo, daje nam neograničeno zemlje, šume, vode, struje, a nami skoro nista ni netreba jer imamo sada i dosta novca tako da ni vrt vise nemam jer mi netreba...'' Slicno je i s nacijonalnim manjinama