Općenito > Generalno o skuterima
Dilema oko kupnje skutera? Pogledati prije postanja!
SF2 Freak:
Pise da ide 95 a ima 11ks ili 12 . Eto bas pricao sa Zvonkecom i kaze ak njegova batina sa 8ks ide prek 100 ide i ovo. Tako da ne treba vjerovati svemu na papiru. Kaj fali jedan mort? Pa ti ima 172 pa imas 1 mort. :icon_scratch: . Fly 1504t ima 1 mort . neznam cemu cudenje oko toga.
RunnerSukosan:
2t masina je laksa od 4t. Nemos to usporedivat. Probaj vxr vozit s 1 mortom. Fly se vozi ko freza btw
SF2 Freak:
Pa nije tak napravljen da ima 1 mort. Pezu su izbalansirali na 1 mort. I da ne gledam na propale marke motora-skutera. Pogledaj od piaggia svi skuteri koji imaju 50cc i vecu kubikazu imaju 1 mort.
zvonkec92:
I meni se sviđa SF4, novi je na tržištu ljepo izgleda a kolko ide ide jbg to je klasika za 125 2V nemru se tu čuda očekivat al ide sigurno više od toga kaj piše. Meni za Rockya 125 piše da ide 82 po manualu a ide on i 90-92 i to mrtva seriala, kad dođe bregasta i vario već se osjeti razlika tak da mislim da i ovaj pežo ide sigurno bar 5 brže od toga kaj piše osim ak su ga kompjuterski blokirali da nejde u okretaje. Ovo kaj koči sa obje kočnice istovremeno je meni super i volio bi da to postoji i na batini, ja to vidim kao prednost ne kao manu. 1 amort za 1 osobu je sasvim dovoljan, tek ako se dvoje vozi onda je to koma.
Edit: sad baš gledam slike mašine po netu, to je neki klon GY6 i još nečega, cilindar je sličan ko na GY6 samo kaje vodenjak, španer lanca je isti, promjer klipa i hod radilice isti, oznaka dole na bloku upučuje na to da je mašina kineska jer tak samo kinezi označavaju po kodnom imenu mašine, šerafi po mašini i airboxu su kineski, odušak ovaj kaj visi sastrane je isti ko na rockyu, usis na deklu je isti ko na kinezu.
Ovo je definitivno kineski klon GY6 i honde pomješan sa francuskim inžinjerstvom. Dijelova ima kao na batini a ovaj bočni kiler je ja mislim Honda prva izmislila na ovim GET mašinama ( vidi sliku ispod )
Honda
Pežo
RunnerSukosan:
Nije nepoznanica da peza ugrađuje kineske masine..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju