Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Usporedni test guma  (Posjeta: 58931 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
Odg: Usporedni test guma
« Odgovori #80 : 06 Lipanj, 2009, 03:12:03 »
Jedino što me zanima koliko dugo će ostat ostat takvo držanje ... 

Vec je receno - 2000-3000km

Offline vktr

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #81 : 06 Lipanj, 2009, 03:21:56 »
koje gume najduže traju a da drže bolje od ovih mc16?
mislio sam bt-30 ali neko je rekao da i te kratko traju jer su mekane
znači najbitnije mi je da što duže traju jer ih ne namjeravam mjenjat više kad kupim sad

Offline crogenie

• forumski skuteraš
  • old-skul member
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: RI-Trsat
  • Moj Skuter: Runner VX125
  • Moja Kaciga: ultra-sporcka
  • MojSetup: Malossi 209
  • MojSpuh: 4Road
« Odgovori #82 : 06 Lipanj, 2009, 04:01:09 »
Dunlop RS207. :)
... V-TEC - IT JUST KICKED IN YO...
- pa finu guzu stavi u S klasu, i po gasu..

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-2)
  • maxi forumaš
  • *
  • .
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Ri
  • Moj Skuter: NRG 180
« Odgovori #83 : 06 Lipanj, 2009, 04:08:10 »
meni ta guma ne drzi apsolutno nikako... :dontknow:

Offline vktr

• maxi forumaš
« Odgovori #84 : 06 Lipanj, 2009, 04:15:14 »
Kaj se baš nikako ne možete svi složiti oko jedne gume?!?!?!
Dajte preporučite onda neku gumu:
MC29 DRŽI AL KRATKO traje
BT-30 drži al također malo duže al opet kratko traje
rs207 kažeš da ne valja
kaj je ostalo?
ili jednostavno ne može bit oboje i držanje i trajanje? onda najbolje da se zauvjek vozim na mc16
« Zadnja izmjena: 06 Lipanj, 2009, 04:19:17 vktr »

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • .
« Odgovori #85 : 06 Lipanj, 2009, 05:56:37 »
po tome sta ti oces moj savjet bi bio ili metzeler ili pirelli evo 32...to su gume koje relativno dobro drze i relativno dosta traju...e sad ako ti mislis promjenit gume sad i opet za 5 godina ili nakon 30000km onda je apsolutno svejedno koje uzeo jer nijedna guma nakon recimo 10 tkm vise nije ista puno njih i nakon dosta manje km gube svoje svojstvo...

Offline B.E.G.A

• Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Novska
« Odgovori #86 : 06 Lipanj, 2009, 10:32:36 »
sta bis onda rekao da si probao BT30... :icon_biggrin: al i ova sava je jako dobra guma...

hehe,znam,prejebena guma,al na žalost nema u dimenzijama koje mi trebaju  :angry7:

Offline 209

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • forumski biciklist
  • *
« Odgovori #87 : 06 Lipanj, 2009, 10:38:44 »
Decki...prvo i osvno

Gume su jedina stvar preko koje imas doticaj sa podlogom i kocnice jedina stvar koja te stiti da se ne zabijes u zid. Cemu stediti na te dvije stvari ?? ( necu spominjat kacigu jer nije bas sada u kontekstu ali.. )

Dakle cemu stav : '' koja najdulje drzi al da i je beno drzi da nemoram dugo mjenjat ''

Takav stav mi je razumljiv kod penzica koji kupi baotiana i sad mu je bitno da on 4 godine moze ice na plac itd itd.. a kod ljudi koji se aktivno voze to nerazumijem.

Pa daj ulozi 100kn vise u neku bolju gumu nego neku obicnu MC16 i bit ces prezadovoljan.

Vezano za MC29...gore sam spomenuo koliko ce ti to veselje trajati...

Vecina vas nece moci probati Battlax iz razloga sto se radi samo u jednoj dimenziji i to je za VX/VXR tako da je u 13 cola NEMA.

Najpribliznije tome je Molas ML50 ali nije ipak ista guma...drukcije se ponasa itd

Offline DevMichele

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Mjesto: Pula
  • Moj Skuter: ktm 525, SKR 180. EX sp180 fx 125 vx209
  • Moja Kaciga: agv k4
« Odgovori #88 : 06 Lipanj, 2009, 10:45:52 »
Decki...prvo i osvno

Gume su jedina stvar preko koje imas doticaj sa podlogom i kocnice jedina stvar koja te stiti da se ne zabijes u zid. Cemu stediti na te dvije stvari ?? ( necu spominjat kacigu jer nije bas sada u kontekstu ali.. )

Dakle cemu stav : '' koja najdulje drzi al da i je beno drzi da nemoram dugo mjenjat ''

Takav stav mi je razumljiv kod penzica koji kupi baotiana i sad mu je bitno da on 4 godine moze ice na plac itd itd.. a kod ljudi koji se aktivno voze to nerazumijem.

Pa daj ulozi 100kn vise u neku bolju gumu nego neku obicnu MC16 i bit ces prezadovoljan.

Vecina vas nece moci probati Battlax iz razloga sto se radi samo u jednoj dimenziji i to je za VX/VXR tako da je u 13 cola NEMA.

Najpribliznije tome je Molas ML50 ali nije ipak ista guma...drukcije se ponasa itd

kod nas u shopovima svi forsiraju tu molas a zapravo mi izgleda ko da sam na skuter stavio enduro gumu i po gradu je stvarno tesko da te ne baci po boku i kad je nova ...po meni je to kisna guma jer po mokroj podlozi drzi bolje nego po jebenom istrosenom asvaltu ... po hrapavom je druga stvar i npr jucer me spasila kad sam se vozio nagnuo sma se ko stoka u desni zavoj a ono kamencici po cesti da nema takve velike  rupe guma neznam bas dal bi ga proso ..ugl sve u svemu ok guma a za bt30 treb napisat peticiju da naprave i vece dimenzije  :laughing7:

Offline loris46

• forumski biciklist
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: runner vx200, runner 50sp, Yamaha xj6
  • MojSetup: =)
« Odgovori #89 : 06 Lipanj, 2009, 11:36:43 »
bridgeston ml50...molasica...ja je imam vec oko 1500km...drzi prebolesno...ali se brzo trosi...ja cu jos 500-600km i mogu je promjeniti...mogla bi ona duze trajati ali je izvlacim maksimum iz te gume...pa preporucam ju svima, ko zeli da mu se motor normalno ponasa u zavojima i tko se zeli malo vise nagnut u zavojima..... :icon_thumright:
cijena oko 400kn..ovisi gdje se kupuje...
..PRODAJEM GILERU RUNNER VXR..HITNO!!

Offline Antares

• Tržnica : (+1)
  • forumski skuteraš
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Runner SP
« Odgovori #90 : 06 Lipanj, 2009, 11:54:29 »
Može netko napisat di je najbolje kupit Metzeler i Bridgestone u ZG?

Offline igor.sb

• igoriiinaaa
  • moderator
  • Tržnica : (+16)
  • maxi forumaš
  • Aj si nemoj zamislit... Nisi? OK!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: JEDE gorivo
  • MojSetup: VRAG U MOTORU
  • MojSpuh: golly k....
« Odgovori #91 : 06 Lipanj, 2009, 12:03:45 »
Može netko napisat di je najbolje kupit Metzeler i Bridgestone u ZG?

metzeler nazoves gumi pađen, imas besplatnu dostavu za zg

za bridgestone ne znam, odi na stranicu pa vidi tko je diler
It is time for the Beast... the MUSTANG...... Coming soon on your screens ...

Offline vktr

• maxi forumaš
« Odgovori #92 : 06 Lipanj, 2009, 17:13:56 »
Decki...prvo i osvno

Nemam stav : koja jebeno drži i dugo traje jer mi je jasno da je to nemoguće, nego optimalnu sredinu da što duže traje ali opet da i drži nekako a ne da se pretvori u plastiku ko mc16, i nisam rekao da bi kupio mc16 nego da bi ostao ali nema veze,  po tebi kolko dugo traje bt30?
i ako možeš preporučit neku drugu da nije baš 840kn par  ko bt30, nisam ja neki rejser sad , ne mogu ni biti s ovim vozilom, znači bitno je da što duže traje ali opet da nije plastika
« Zadnja izmjena: 06 Lipanj, 2009, 17:20:47 vktr »

Offline 209

• OPREZ na tržnici
  • forumski biciklist
  • *
« Odgovori #93 : 08 Lipanj, 2009, 10:30:34 »
Neznam sto vozis ali bt30 po meni nema smisla stavljati na 50ccm...jer na takvom motoru je sava mc29 najbolji izbor s obzirom na ulozeno i dobiveno

Na ove vx-ove i vxr-ove 750kn za obje gume po meni nije puno jer imas gumu za cjelu sezonu i to gumu koja je stvarno jebena. Save bi ispale cca 600kn..dakle razlika i nije prevelika u novcu ali u gumi definitivno je.

Sava je uvijek bila i bit ce best buy guma.

Offline 2TDottore

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • Moj Skuter: Purejet
« Odgovori #94 : 08 Lipanj, 2009, 12:14:54 »
Neznam sto vozis ali bt30 po meni nema smisla stavljati na 50ccm...jer na takvom motoru je sava mc29 najbolji izbor s obzirom na ulozeno i dobiveno

Na ove vx-ove i vxr-ove 750kn za obje gume po meni nije puno jer imas gumu za cjelu sezonu i to gumu koja je stvarno jebena. Save bi ispale cca 600kn..dakle razlika i nije prevelika u novcu ali u gumi definitivno je.

Sava je uvijek bila i bit ce best buy guma.

vjerojatno i je......ali za pitome vozace i RRavnica RRacer-e......  :)

a ovih 150kn razlike su stvarno jako veliki novci tak da bolje onda stavit savu neg bridgestone.....  :laughing7: .......mozda bi neko to i napravio al ja sigurno nebi jer ja nikad ne pitam kolko kostaju gume ak znam da su najbolje.....to je moje misljenje......

Offline B.E.G.A

• Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Novska
« Odgovori #95 : 11 Lipanj, 2009, 20:55:03 »

Jebi ga... Sezonska guma.
Meni koji radim 4000km godišnje skuterom će poslužit,nagodinu nova i ok ::)
Mogu vam reći da se dosta troši a napravio sam cca 800km.

E da,gdje nabavit Racing Soft Save ? Koji modeli imaju ? Kolko para za 130/60/13.

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • .
« Odgovori #96 : 11 Lipanj, 2009, 21:32:31 »
tu gumu nema smisla stavljat za vozit se po cesti...

Offline Pupo

• MS počasni član
  • Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG/Pž
  • Moj Skuter: Area 51
« Odgovori #97 : 11 Lipanj, 2009, 21:51:17 »
tu gumu nema smisla stavljat za vozit se po cesti...

Šta onda stavit na skuter u verziji 13 cola? Ovo ne, ono nema... Stalno se iste stvari vrte a 80% nas nije probalo više od 2 različite gume!

Offline 2TDottore

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • Moj Skuter: Purejet
« Odgovori #98 : 11 Lipanj, 2009, 21:55:35 »
bokte pa sve ti je vec receno miljon puta........ako nisi ekstremno divlji vozac stavi il pireli evo il metzeler me7teen ili savu mc29 a ak si divljak onda samo bridgestone molas.....

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • .
« Odgovori #99 : 11 Lipanj, 2009, 21:56:11 »
ja pricam o gumama na kojima sam se vozio...i rekao sam da se ne ispali vozit recig soft savu po cesti...a za ovu mc29 nisam nista rekao osim da je guma ok za cestu...,