ovako...imam negdje kratki spoj na motoru...koji se desio sam od sebe u voznji...znaci odjednom motor je poceo da sjecka kao da gubi gorivo ili iskra preskace ..ali to samo preko 50% gasa kad bi dao...i onda poslije pola km skoro nikako nije htio da ide samo trokira i ugasi se ..i nije htio upalit...sutradan dodjem aku mi nekim cudom sav ispraznjen ..toliko ispraznjen da nema ni kontakta uopste....ajde reko da provjerim multimetrom ..spojim na klemice od aku i stavim na ono pistanje..ono pisti ko ludo..znaci ima negdje kratak spoj....juce iskljucim na dzekovima...stop svijetlo,prednje svijetlo,zmigavce,prednje alnaser ,sat,trubu,sve sto sam ovako mogo i opet ima kratki spoj negdje..logicno ako istekam cudo koje pravi kratki spoj da nece vise pistat ....em ostalo mi je jos bombina,namotaji,i ono cudo ispod repa .ovako ko sivo i ima rebrasti hladnjak na sebi....2 srafa ga cuvaju u pise magneti marelli ...neznam kako se zove??prvo sam kreno da pregledam ove ovako djelove osnovne svjetla i to..ako nistan e bude od toga ..skinut cu cijelu instalaciju i gotovo....moja pitanja su:
1.ako je npr sjebala se bombina ili namotaji sta...jel moguce da prave kratak spoj??
2.kako se zove ono sivo cudo ispod repa sa rebrastim hladnjakom??
3.sta bi jos po vasem misljenju moglo pravit kratki spoj ??