Tehnički kutak > Tuning skutera

Runner,namotaji?zadnji post novo pitanje!

<< < (3/4) > >>

Benjamin:
najpametnije rijesenje izvaditi namotaje nalemiti duze zice i metnuti nekakvi univerzalni konektor na namotaje i instalaciju motora koji ima isti broj pinova...prije toga probjeri jel postoji mogucnost ko kod auta kupnje konektora posebno u piaggiu..ak ne onda bilokakav univerzalni metnes...

treba ti sam radapciger za skinut magnet...

Rossi:

--- Citat: Benjamin - 04 Svibanj, 2009, 16:42:16 ---najpametnije rijesenje izvaditi namotaje nalemiti duze zice i metnuti nekakvi univerzalni konektor na namotaje i instalaciju motora koji ima isti broj pinova...prije toga probjeri jel postoji mogucnost ko kod auta kupnje konektora posebno u piaggiu..ak ne onda bilokakav univerzalni metnes...

treba ti sam radapciger za skinut magnet...

--- Kraj citata ---
super ideja..to mi nije palo na pamet...ako ne nadjem nista orginal u ova 2 - 3 dana..onda cu uradit ovako kako si ti predlozio..hvala

Rossi:
Ovako zahvaljujuci clanu foruma Zipst koji je ispao veoma korektan i veoma velikodusan ...poslao mi je besplatno konektore one od namotaja ...i jedan i drugi konektor tj ulaz i izlaz i jos mi je ostavio 10-15 cm zice tako da mi je olakso poso dosta....polemim i to je to....stvarno sam zahvalan momku i nadam se da cu se moci oduzit nekad nekako.....eh moje pitanje je sljedece ...posto neznam do cega je doslo do kratkog spoja..dali je los spoj bio ili vode upalo sta....neznam jesul namotaji ok..oni proizvode struju i sve ...eh sad mozda je nesto drugo....kad sam ih skino...to mi je i od prije .na jednom djelu namotaji su osteceni...kao da je neko uzeo nesto ostro i udario po njima i 2-3 su kao zarezana..nisu presjecena..jesul ali do pola zice....uglavnom eto na slikama se vidi sta je i kako....ja sam to preso termoizolacionim lakom...pa jel sta steti sto su tako ti namotaji osteceni...i jesul oni mogli izazvat karatki spoj ??? trenutno nisam sa parama da uzmem nove ili polovne..polovne mozda kad skupim za koji dan....pitam cisto jer nebi htio da ponovo sve spojim i da mi se opet istope konektori....

http://yfrog.com/0l11052009907jx

Benjamin:
ak su se dodirnuli mogli us izazvat kratki spoj...dok su smao poguljeni i ne jako pritisnuti odnosno presjeceni je to ok..smao presprias s lakom da zastitis...dok je dosla voda unutra i nije bilo laka za izolaciju napravila je kratki spoj..zato kaj se nekim od tih namotaja inducira visoki napon....

uglavnom zastiti s lakom i to je to..nebi smi imat problema vise..tak sam i ja imao jedan slucaj..

Rossi:
hvala na odgovoru :) evo premazo sam ih sa decom laka sigurno haha :D

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju