Tehnički kutak > Tuning skutera

Runner,namotaji?zadnji post novo pitanje!

(1/4) > >>

Rossi:
ovako...imam negdje kratki spoj na motoru...koji se desio sam od sebe u voznji...znaci odjednom motor je poceo da sjecka kao da gubi gorivo ili iskra preskace ..ali to samo preko 50% gasa kad bi dao...i onda poslije pola km skoro nikako nije htio da ide samo trokira i ugasi se ..i nije htio upalit...sutradan dodjem aku mi nekim cudom sav ispraznjen ..toliko ispraznjen da nema ni kontakta uopste....ajde reko da provjerim multimetrom ..spojim na klemice od aku i stavim na ono pistanje..ono pisti ko ludo..znaci ima negdje kratak spoj....juce iskljucim na dzekovima...stop svijetlo,prednje svijetlo,zmigavce,prednje alnaser ,sat,trubu,sve sto sam ovako mogo i opet ima kratki spoj negdje..logicno ako istekam cudo koje pravi kratki spoj da nece vise pistat ....em ostalo mi je jos bombina,namotaji,i ono cudo ispod repa .ovako ko sivo i ima rebrasti hladnjak na sebi....2 srafa ga cuvaju u pise magneti marelli ...neznam kako se zove??prvo sam kreno da pregledam ove ovako djelove osnovne svjetla i to..ako nistan e bude od toga ..skinut cu cijelu instalaciju i gotovo....moja pitanja su:
1.ako je npr sjebala se bombina ili namotaji sta...jel moguce da prave kratak spoj??
2.kako se zove ono sivo cudo ispod repa sa rebrastim hladnjakom??
3.sta bi jos po vasem misljenju moglo pravit kratki spoj ?? :help:

VideRR:
to cudo s rebrima se zove relej

smmania:

--- Citat: Rossi - 29 Travanj, 2009, 15:42:07 ---ovako...imam negdje kratki spoj na motoru...koji se desio sam od sebe u voznji...znaci odjednom motor je poceo da sjecka kao da gubi gorivo ili iskra preskace ..ali to samo preko 50% gasa kad bi dao...i onda poslije pola km skoro nikako nije htio da ide samo trokira i ugasi se ..i nije htio upalit...sutradan dodjem aku mi nekim cudom sav ispraznjen ..toliko ispraznjen da nema ni kontakta uopste....ajde reko da provjerim multimetrom ..spojim na klemice od aku i stavim na ono pistanje..ono pisti ko ludo..znaci ima negdje kratak spoj....juce iskljucim na dzekovima...stop svijetlo,prednje svijetlo,zmigavce,prednje alnaser ,sat,trubu,sve sto sam ovako mogo i opet ima kratki spoj negdje..logicno ako istekam cudo koje pravi kratki spoj da nece vise pistat ....em ostalo mi je jos bombina,namotaji,i ono cudo ispod repa .ovako ko sivo i ima rebrasti hladnjak na sebi....2 srafa ga cuvaju u pise magneti marelli ...neznam kako se zove??prvo sam kreno da pregledam ove ovako djelove osnovne svjetla i to..ako nistan e bude od toga ..skinut cu cijelu instalaciju i gotovo....moja pitanja su:
1.ako je npr sjebala se bombina ili namotaji sta...jel moguce da prave kratak spoj??
2.kako se zove ono sivo cudo ispod repa sa rebrastim hladnjakom??
3.sta bi jos po vasem misljenju moglo pravit kratki spoj ??

--- Kraj citata ---

da ti nije negdje instalacija napukla i radi kratki spoj to jest da neka zica ne dira kostur

Rossi:

--- Citat: smmania - 29 Travanj, 2009, 16:31:16 ---da ti nije negdje instalacija napukla i radi kratki spoj to jest da neka zica ne dira kostur

--- Kraj citata ---
neznam...evo sad odo da prgledam namotaje,bombinu,i taj relej nazad ispod repa da eliminisiem i to...onda jedino sto ostaje jesu instalacije..pacemo redom da sve pregledamo....

Rossi:
eh ovako naso sam sta je bio problem...dole kod magneta tj namotaja..gdje onaj glavni dzek od struje ..eh kako on u sebi ima 6 oni stopica koej se ustekaju u drugi kraj ..izmedju dvije srednje stopice se nekako napravio spoj...tj plastika koja ih razvaja se rastopila i medjusobno su se dodirivale..tako da je istopljeno sve to tu i jedno 2-3 cm zice te....kako se to desilo neznam :S
moje pitenj je :
1.onaj dzek sto se dole ustekava gdje magnet...jel isti na svakoj piaggio masini ili ima neke razlike??mislim na tio koji ide sa instalacija a ne onaj koji je spojen na namotaje..posto mozda mogu nac dzek npr starije nekog runnera ili nrg ovdje kod mene!
2.ako je doslo do kratkog spoja tu a ocito jeste jer sve smrdi i istopljeno je...sta je sve moglo otic na motoru ?? meni svijetla rade ok..ali siguran sam da ne puni aku....jesul namotaji mogli od kratkog spoja otic ???i sta jos ??regler ??koja je njegova uloga ??
3.jesul namotaji isti kod svih piaggio masina unazad par godina ?? ako su oni otisli isto mogu nac od nekog starijeg NRG ili runnera...da ne kupujem novo nista....
4.koliko dodje cijena novih namotaja npr ??

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju