Tehnički kutak > Tuning skutera
ugasi se i zablokira kotač
Giz:
Meni se dešavalo isto i riješio sam sa hrpom rupa na deklu. Naime, ulje u prijenosu je bilo kuhalo pošto nije bilo dovoljnog hlađenja.
Od kada sam napravio rupe na deklu, ni jednom mi to nije napravio. Simptomi su bili isti.
Provozam se, počne jako kočiti, pred kraj zablokira zadnji kotač i zgasi se scoot.
Pustim ga 5 min i opet dalje neko vrijeme normalno.
bullet:
evo
ne znam jel može biti da ovaj nije to dovoljno probušio, pa da kad se zagrije i raširi da počme ribati? jel se može to ispitati tako da stavim klip i cilindar u vodu u lonac i zakuham, pa probam staviti da vidim kako ide, ne bi mu smjelo smetati?
edit: ulja ima, sve je unutra bilo masno, al svejedno sam ulje i gorivo izvukao i sam ću napraviti mješavinu
bullet:
evo sad sam prokuhao klip i cilindar, i ono kad se tek izvadi van (iz vrele vode, naravno) ide jako tjesno, meni se čini pre tjesno, moram dovuć nekog tko ima više iskustva pa opet prokuhati da on vidi
bullet:
evo sad upravo mjerim promjer klipa i cilindra šublerom, ma nije ovaj idiot dovoljno probušio cilindar, promjer klipa je 41,25mm a cilindra 41.35 - 41.40 (malo je nezgodnije izmjeriti promjer cilindra) a trebao bi biti 41.5
ajd da se čovjek tim inače ne bavi ne bi ništa rekao. ja mu ostavio klip i cilindar prošli tjedan u petak, i on kaže da dođem u ponedjeljak, i nisam mogao nego dođem u utorak, i on ne može naći gdje ih je ostavio, i nije ništa ni napravio, nego samo ostavio, grozim se takvih "majstora" al šta ću kad nisam imao gdje drugdje otić, sad moram ići da popravi kad je već kasno, mada mislim da ovaj klip može proći jer se ni pod noktom skoro ništa ne osjeti, odnosno osjeti se na jednom mjestu dolje pri dnu klipa i na par onako skoro ništa, jedva se osjeti i to kad se lagano prelazi, to malo vodobrusni i dobro je :icon_biggrin:
ivanm:
klasično zacvikavanje zvog pregrrijavanja, presiromašne smjese ili nedostatka ulja..
svašta kaj ti radiš..
nabavi novi klip a cilindar pošmirglaj a ne ovak to bude ti opet zacvikalo..
i sredi karb i mješavinu da ti to radi i trebalo bi bit ok..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju