Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Turpijanje kanala?  (Posjeta: 8804 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline animatrix

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Vukovar
  • Moj Skuter: Luna Vision II
  • Moja Kaciga: Vemar TAI2K
  • MojSetup: DR Evo 70cc AC
  • MojSpuh: TT
Turpijanje kanala?
« : 23 Travanj, 2009, 21:08:20 »
palo mi napamet, malo prosiriti kanale na motoru, recimo ispusni kanal koji ide prema cijevi auspuha je kao zacepljen, tj pola od ukupnog promjera cijevi je zatvoreno. bih li dobio sta kad bih oturpijao sve to da ima cistu rupu i malo prosirio kanal? kako sa tajminzima?
Built Not Bought // Preradjujem cilindre

Offline Crazy Kuree

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Orašje
  • Moj Skuter: Neos LC
Odg: Turpijanje kanala?
« Odgovori #1 : 24 Travanj, 2009, 00:09:34 »
nevalja dirat ako neznaš ali znao bi proširit blizu ulaza u stublinu gdje i jest puno veća rupa već na izlazu... dobio bi nešta ukoliko ti auspuh ima veći promjer od te rupe na ispuhu a vjerujem da ima puno veći oko ostatka nemoj ništa dirat ako neznaš
Lebdim u međuprostoru između četvrte i pete dimenzije

Offline pitaNS

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • samo gas
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Novi Sad
  • Moj Skuter: JeTfOrCe,ApRiLiA SR
  • MojSetup: kako ono - high end?!
  • MojSpuh: prdekalica neka Roost
« Odgovori #2 : 24 Travanj, 2009, 08:44:55 »
mogao bi to uraditi na izduvu ako kažeš da nije pun krug prema izlazu ka auspuhu....samo napravi da bude pun krug........Tu bi dobio malo snage... al nemoj ništa širiti jer se ne može dobiti samo diranjem izduva.....
MHR 70..MHR radlica...Roost Sprint...PWK 21mm...Malossi Selletra...MHR OR prenos...itd itd

Offline veka84sb

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Slavonski Brod
  • Moj Skuter: - bez skutera
  • Moja Kaciga: HJC Phoenix FG-14
  • MojSetup: -
  • MojSpuh: -
« Odgovori #3 : 24 Travanj, 2009, 12:35:43 »
Potrebno je dosta znanja , za dirati .,.. sirenjem lijevo desno ne utjeces na tajming , ako preteras u sirinu nece valjati ,brzo ce pokidati karike..itd... uglavnom ocisti od taloga ,nije za amatersko eksperimentiranje.

Ako bas nikako te se ne moze odgovoriti od prerada ,imas par knjiga na forumu ,kreni od njih.... kada ti sve bude jasno ,nabavi neki polovni cilindar i eksperimentiraj.

Offline rolly

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Opatija
  • Moj Skuter: Gilera ST300
  • Moja Kaciga: Suomy Trek
« Odgovori #4 : 24 Travanj, 2009, 15:16:45 »
Ukratko ne isplati se to uopće radit ak nemaš alata pravog za to i znanja i kao što je rekao veka84 jedan polovni cilindar na kom ćeš vježbat,sve se može samo treba vremena da se nauči kako to raditi a da se skuter ne raspadne u 2metra

Offline animatrix

• maxi forumaš
« Odgovori #5 : 24 Travanj, 2009, 15:22:40 »
i mislio sam uzeti polovni cil pa ga sredit pa vidit sta cu dobit.. citao sam jos prosle godine o tome svemu al zaboravio.. imam knjiga o tuningu 2t motora pa cu jos prouciti. jer mislim, ako cu skidat cil s motora da skinem taj polumjesec sa ispuha, mogao bih jos nesto obradit.. usporedjivao sam s mapama minarelli ac motora, i doticni ima nekoliko milimetara veci ispusni kanal i u visinu i sirinu.. necu trcat pred rudo, kad sve skuzim, onda cu to sredit :icon_thumright:

Offline luna500rr

• Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zmijavci
« Odgovori #6 : 24 Travanj, 2009, 16:13:17 »
I meni se na luni cini premali ispuh na cilindru, ima jajast oblik i puno je manji od ulaza na auspuhu, ali ti je jednostavnije uzeti polovni cilindar i onu malu elektro turpiju i zabavljaj se, mada nema potrebe ako se budes vozio na orginal karbu, neki veci karb bi mogao dati bolje preformanse s prosirenim izlazom

Offline animatrix

• maxi forumaš
« Odgovori #7 : 24 Travanj, 2009, 18:36:35 »
vjerojatno cu samo isturpijati taj dio kanala, necu nista dirati po cilindru. mozda bude trebalo samo malo vecu diznu... al to cu kad budem rijesio zx-a, rolice, opruge, pa na kraju i to...

Offline Pupo

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG/Pž
  • Moj Skuter: Area 51
« Odgovori #8 : 24 Travanj, 2009, 21:23:17 »
nevalja dirat ako neznaš ali znao bi proširit blizu ulaza u stublinu gdje i jest puno veća rupa već na izlazu... dobio bi nešta ukoliko ti auspuh ima veći promjer od te rupe na ispuhu a vjerujem da ima puno veći oko ostatka nemoj ništa dirat ako neznaš

Kako naučit turpijat nego pokušajima i pogreškama? :D Odnekud se mora i početi, samo nikad nebi probavao na onome što vozim. Naći nešto sastrane i pomalo.

Offline luna500rr

• maxi forumaš
« Odgovori #9 : 25 Travanj, 2009, 19:52:23 »
Kako naučit turpijat nego pokušajima i pogreškama? :D Odnekud se mora i početi, samo nikad nebi probavao na onome što vozim. Naći nešto sastrane i pomalo.

ja sam turpija po cilindru tomosa - kad je zariba :icon_biggrin:
na kraju kupio komplet masinu drugu jer san jajasto isturpija pa bilo vele lufta u cilindru

Offline psycho

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-2)
  • forumski biciklist
  • *
  • Mjesto: Bjelovar
  • Moj Skuter: nrg mc2
  • MojSetup: stage6 sport pro
  • MojSpuh: zx
« Odgovori #10 : 26 Travanj, 2009, 10:57:08 »
E nije isto turpijat na tomosu i na skuteru.mozete se upustit u turpijanje jedino ako imate biox i jako precizne mjere za turpijanje
PRODAJEM kit stage 6 sport pro 500 kn i malossi multivar 200 kn za piaggio gilera masine

Offline luna500rr

• maxi forumaš
« Odgovori #11 : 26 Travanj, 2009, 23:16:03 »
E nije isto turpijat na tomosu i na skuteru.mozete se upustit u turpijanje jedino ako imate biox i jako precizne mjere za turpijanje

Tomos je zakon, odu karike, uzmes zice za loze, skoviljas krug oko klipa i nabijes ga u cilindar i radi ko mackica jedno mjesec dana pa onda ponovo :headbang:

Offline animatrix

• maxi forumaš
« Odgovori #12 : 24 Ožujak, 2010, 00:08:10 »
evo da dignem temu, zimus sam malo prosirio ispusni kanal, mogu rec da skuter bolje povlaci, lakse se razvrtava i maksimalna mu je trenutno ~70kmh, 5 vise neg prije... diznu ovih dana stavljam, trenutno je busena na njemu, pa nisam siguran u potrosnju i nastimanost karba... po zadnjem rezervoaru, cca 4L potrosnja, s tim da je pretezito pun gas bilo... je da je ko nogom odradjeno, potrosio sam taj kamen na dremelici pa nisam mogao ugladiti... razmisljam ovih dana nanovo raskopati motor, pa obraditi sve kako spada. napraviti ulegnuca na celu klipa radi bolje izmjene plinova u cil, ispolirati ispuh i dodatno prosiriti par milimetara, nekako rijesiti ako je moguce ove transferne kanale, na slici se vidi kako su ostri rubovi. dajte jos koju ideju :D

Offline Crazy Kuree

• maxi forumaš
« Odgovori #13 : 24 Ožujak, 2010, 01:36:34 »
rub klipa je recimo nikad nebi stanjivo. mislim da s tim nebi možda ništa ni dobio ili nešto sitno a to koliko je tu tanji klip  ::)

Offline SRAD

• moderator
  • forumski skuteraš
  • Mjesto: Trogir
  • Moj Skuter: SP 180, Supermoto
  • MojSetup: SabijatoR
  • MojSpuh: Malossi
« Odgovori #14 : 24 Ožujak, 2010, 01:56:16 »
rub klipa je recimo nikad nebi stanjivo. mislim da s tim nebi možda ništa ni dobio ili nešto sitno a to koliko je tu tanji klip  ::)

Da, može se na taj način promjeniti trajanje otvorenosti kanala ali nema smisla dirati čelo klipa jer bi klip bio dosta oslabljen...
Servis skutera i motora, kompletni tuning

Offline animatrix

• maxi forumaš
« Odgovori #15 : 24 Ožujak, 2010, 02:03:44 »
moze onda ideja kako doc do ovih transfernih kanala sa dremelicom? nikako nisam uspio se pribliziti s njom da lagano ugladim te rubove... i koju diznu stavit ako mi je serijska 68 a imam zx-a i tako lagano otvoren kanal?

Offline Crazy Kuree

• maxi forumaš
« Odgovori #16 : 24 Ožujak, 2010, 02:31:35 »
po starim knjigama se radilo to stanjivanje ruba, to sse za sitnu mjeri produži timing kojeg more prodžit širenjem prema gore i to za dosta stupnjeva na seriskom, al ne znači puno bez dizanja timinga usisni kanala i auspuha sa više obrtaja... Ako misliš te rubove transfernih kanala dirat, nisam siguran gdje piše al kosina tog kanala ima utjecaja na ponašanje skutera i za visoke obrtaje najbolje kad je ravno toga se jedino sjećam

Offline cvele60

• maxi forumaš
  • Mjesto: Nis
  • Moj Skuter: Keeway 70
  • Moja Kaciga: taiwan helmet
  • MojSetup: S6 sport, PHBG19,+25% primar,mina CDI...
  • MojSpuh: s6 pro replica
« Odgovori #17 : 24 Ožujak, 2010, 10:18:24 »
Moze iz tog PRC cilindra da se izvuce dovoljno za 80km/h po GPS-u pri 10-10200ob  sa ser. getribom,karbom i nekim rez. auspuhom,a da se mnogo ne turpija po prelivnim vec samo po izduvu...Evo ti jedna port mapa[MMario73 je dosta njih uradio i momci bili zadovoljni]...

Samo nije to bas tako prosto...treba i alata,znanja i iskustva...
A ako si mislio da na klipu napravis nesto ovako-to ti ne bi prepurucio jer nije samo obrusi i teraj...

Offline cvele60

• maxi forumaš
  • Mjesto: Nis
  • Moj Skuter: Keeway 70
  • Moja Kaciga: taiwan helmet
  • MojSetup: S6 sport, PHBG19,+25% primar,mina CDI...
  • MojSpuh: s6 pro replica

Offline CoK

• moderator
  • Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: ...forum je prešel
« Odgovori #19 : 24 Ožujak, 2010, 11:01:48 »
Ovi kanali na luninom cilindru su smijeh (serijski mislim) sve grubo i kockasto,koda su mala djeca radila cilindar
Kolicina gluposti na ovom forumu je nemjerljiva, postedite me i bannajte zauvjek!