Tehnički kutak > Tuning skutera

Minarelli Mjenjac-info:)

<< < (4/6) > >>

n0n4m3:
gledao sam davno na youtubeu cili projekt nekog lika .. stavlja je na aerox brzine .. sve je lipo objasnjeno sa slikama .. ali sve je to home-made  :icon_biggrin:

Losinj:
znaci radi se o home made,,,,jer meni je on reko da to cudo ima 5 brzina i kit unutra i de s tim ide ko mutavo

Crazy Kuree:
ako te muče rolice imaš variomat kojem se rolice nemogu potrošit

Aleks:

--- Citat: Scoot_Fan - 22 Travanj, 2009, 17:35:09 --- S tim da rucnim mijenjanjem nemozes doci blizu kako to kompjuter moze izmjenjivat.

--- Kraj citata ---

Dalo bi se napravit nesto kao doboš, zategneš sajlu i doboš se širi i mijenja prijenosni omjer. A sad, dalo bi se napravit da mikroprocesor mjeri broj okretaja motora, i kad on pada, automatika otpušta sajlu i šalta ga u nižu brzinu, kad okretaji porastu, zateže se sajla i šalta u višu. :D

Ako je netko za, ja složim elektroniku za to, jos samo fali mehanika.  :toothy12: :toothy12: 

Hac?

Lazo:

--- Citat: Area51 - 22 Travanj, 2009, 17:13:43 ---Vozio sam motorić neki kojemu se mjenjaju brzine na ručki, tj. povučeš ručicu od kočnice(kvačilo) i cjelu ručku zakreneš gore ili dolje, tj. prva i druga brzina. Motor je nešto između tomosa i skutera i ima brzine. A sad minareli vamo tamo, nemam pojma.

--- Kraj citata ---

Vjerovatno si vozio stari njemački DKW

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju