Tehnički kutak > Tuning skutera
Minarelli Mjenjac-info:)
Losinj:
Pricam neki dan s majstorom jednim koji duze godina cacka samo po minarelli masinama,i sad on mi je spomenuo nekakav mjenjac za minarelli koji se stavlja umjesto variomata i onda vise nemaa igranja sa rolicama,kaze da je njegov kolega vozio takav skuter s time,navodno na volanu ima botun i saltas brzine...neznam o cemu se tu radi ,prvi put da cujem pa ako neko zna nek napise o tome nesto...cini se cool ;D
luna500rr:
ja sam cuo samo za rucno kvacilo, al za ovo prvi put cujem :o, zna li itko ista o tome ;D
Losinj:
ma mozda je bezveze zabrrijo majstor,al cekat cemo dok se neko nejavi sa nekom informacijom :icon_thumright:
Aleks:
Da ga jebes, ako ne postoji, dalo bi se napravit. Znaci radilica se vrti (pretpostavimo) konstantnom brzinom, a ti bi sa brzinama mijenjao promjer bolcne oko koje se vrti remen. :happy6:
luna500rr:
mislim da bi se lako dalo napraviti, da se s one strane gdje nema remena na variomatu ugura nekakav klin nekako ovako
http://i638.photobucket.com/albums/uu110/Luna500RR/izum.jpg
pa se zanj napravi nekakvo postolje, na kojem bi se mogao uzduzno micati preko sajle. Kada bi sajla uprla klin unutra, prjenosni omjer bi bio kao 1. brzina, a laganim izvlacenjem bi se omjer mjenjao prema najvecoj brzini. Rolne se stave najteze sta imaju za kupiti u trgovini, 10-20g, samo da bez klina na sto manje okretaja izbaciva remen
Ovo bi bilo izvedivo i na 100 drugih fora ali mi se i ovako cini najzanimljivije :toothy9:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju