I tako ja danas isfrustriran , polulud zovem Beta moto u Karlovcu i žalim se da sam u Petak ( 19.06.) bio na servisu s Lunom na 1000 km a da danas ne pali ali ima iskru na svijećici.
Dobio sam mudri savjet; dopeljajte skuter do nas . E halo ja sam iz Ozlja, ja iz Ozlja u Karlovac vozi (doguraj) skuter, na čemu na K..., ili da platim čovjeku 100 kn kao prošli puta kad mi je krepao na 46 km !!??
I onda mozgam vidim ima iskru , moglo bi biti gorivo ili karburator. Odpojim crijeva od goriva s rezervoara ( oba dva ) i udri puhat u njih ko luđak.
Skinem i filterić goriva i njega dobro "produvam" sa snagom vlastitih pluća.
Usput kad sam puhnuo kroz crijevo u rezervoar špricne mi dobar decilitar benzina u facu, po očima, po ustima i nosu.
Opalim par sočnih , pravih Balkanskih psovki i sjetim se Beta mota usput.
Spojim crijeva natrag . Dam kontakt, pritisnem čarobni crveni gumb i Lunica zapali iz prve bez ikakvog dodavanja gasa.
Turiram, gasim. Palim opet. Gasim , palim, gasim , palim. Funkcionira odlično .
E hebiga tko je ovdje lud.
Kolegi u Karlovcu skuter crkao u vožnji već jedno pet puta ( Luna 50 RS, star 20 dana ), svaki puta gura ga u trgovinu -servis , navodno zaštopa mu se karburator. Odmah ću mu javit neka i on "duva" ubuduće sam...
A SADA IDEM ISTUŠIRAT SE JER SMRDIM PO BEZINU KO KAKAV TEXAŠANIN S NAFTNE BUŠOTINE