Općenito > Generalno o skuterima
Distancer amortizera
aerox92:
--- Citat: RimSo - 17 Travanj, 2009, 17:43:51 ---Ne kužim kakve veze ima centralna nogara koja je na rami sa distancerom zadnjeg amortizera koji je na deklu il mašini..neka neko pojasni..slikovno ako može ?
--- Kraj citata ---
nzm..al ja sam od nekih cuo da ce motor nagnut kad je na fabrickoj nogari..a neki kazu da nece...pa nzm?
Drnda:
--- Citat: RimSo - 17 Travanj, 2009, 17:43:51 ---Ne kužim kakve veze ima centralna nogara koja je na rami sa distancerom zadnjeg amortizera koji je na deklu il mašini..neka neko pojasni..slikovno ako može ?
--- Kraj citata ---
nemam sliku, ali je logicno da sa distancerom blok hoce ici prema dolje... pokusati cu naci neke slike pa ces vidjeti razliku.. i ako je na bocnoj nogari sa distancerem ti je 30% nagnutiji nego bez njega...
aerox92:
--- Citat: Drnda-1 - 17 Travanj, 2009, 17:50:48 ---nemam sliku, ali je logicno da sa distancerom blok hoce ici prema dolje... pokusati cu naci neke slike pa ces vidjeti razliku.. i ako je na bocnoj nogari sa distancerem ti je 30% nagnutiji nego bez njega...
--- Kraj citata ---
al meni nije bitno na bocnoj nogari...ja nemam bocnu..nego onu fabricku! :)
zipst:
--- Kraj citata ---
zato sta je centralna (koliko ja znam) najcesce na deklu (masini), a bocna je na rami..... :frajer:
ichko:
hohoho pa dje vam je logika ljudi, kad stavi amortizer komplet masina zajedno sa tockom se naginje da kazem, tj tocak ide prema dolje, i kad se motor stavi na nogaru ona je kratka i tocak i dalje dira zemlju (opet sve zavisi koliki je distancer u pitanju) i posto je kratka motor ce se nagnuti na jednu ili drugu stranu ( u zavisnosti gdje ga ostavis, tj koliko je neravna zemlja gdje ga stavis)..Zato je najbolje i najsigurnije rjesenje produzavanje stope za 2-3 cm, i onda ce opet motor kad se stavi na nogaru normalno stojati, tj zadnji tocak ce biti u vazduhu...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju