Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

Rieju Toreo 50 4T

<< < (9/21) > >>

MaXoVaC:
unutra je dizna 72...motor sada osjetno bolje vuce....i ne gusi se na startu kao i prije :toothy9:

grizli:
zzz ja sam ovde novi... :P ja imam isti skuter toreo 50 nista dirano i nisam zadovoljan startnoscu motora krajnjom brzinom jesan ali motor dok se pomeri iz mesta prvih 20 metara sporo ide kako da sredim to..rnx unapred

mmario73:

--- Citat: grizli - 15 Lipanj, 2010, 07:15:04 ---zzz ja sam ovde novi... :P ja imam isti skuter toreo 50 nista dirano i nisam zadovoljan startnoscu motora krajnjom brzinom jesan ali motor dok se pomeri iz mesta prvih 20 metara sporo ide kako da sredim to..rnx unapred

--- Kraj citata ---

pisao sam ti pm, možda će malo lakše rolnice popraviti sliku, 4T motor je u 50cc izvedbi baš slabašan

mmario73:
Evo da i ovu počistimo malo od pučine, pa nema smisla prva je na spisku foruma.. Ukratko motorić fino radi, posle silnih pokušaja da upregnem neku diznu sa fabričkim promerom airbox-a, u pitanju su keihin m4, uspeo sam da nahvatam 82 da radi nekako najbolje.. čak je i start bio nešto bolji i osetilo se malo više snage iz mašine, međutim nikako nisam uspeo da ubodem taj odnos goriva i vazduha da motorić sa blokadom na variu krene u obrtaje.. ovde ću konstatovati samo da sa otključanim variom, tj normalnim stadijumom motor ne ide preko 65 po satu, plafon 70.. tako da sam vratio 75 diznu i čep od wd40 koji je probušen sa 16 rupa ako se dobro sećam, i sa tom blokadom na variu, moju malenkost pogura do 70 ponekad 75, dok sa ženom ide do 80 po satu bez poteškoća...

Uglavnom u početak sezone treba isprati filter vazduha i posle par vožnji dođe na svoje mesto, veoma je osetljiv po pitanju vazduha, ako se odnos samo malo poremeti predpostavljam od stihiometrijske smeše, nema tih obrtaja i nema krajnje brzine... Ove sezone sam rešio da se upoznam malo više sa mogućnostima 4T-a, i nema druge prvi put ide na mašini koja je u porodici..

kupio sam Naraku kit sa fi 52 klipom i drugom glavom i ventilima.. Ne znam koja je ovde radna zapremina, izračunaću, ovi pišu da je 90ccm-a, međutim kako je poznato da se kubikaže kod 4T kiteva zaokružuju ne bi me iznenadilo da je i ovde tako..

uz ovu termogrupu planiram upregnuti i drugu bregastu, u prodaji su dva tipa kod BGM proizvođača koje su sa jačim bregovima od serijske, Touring i Sport, ova na slici je Sport i po dijagramima otvaranja je ta najoštrija, odnosno produkuje nejveće uglove otvaranja..

nadalje dobro je došao i BGM karburator sa membranom za 4T promera difuzora 24mm, u njemu je glavna dizna 100, tipa keihin M5, proizvod koji se ugrađuje na 125-150cc 4T motore... dolazi sa elektro chok-om, deluje ok, videćemo kako radi...

i prirubnica za ovaj karburator promera 24mm

za auspuh se još nisam odlučio kako i šta, želeo bih prvo da vidim šta se dešava sa fabričkim, jasno je da je izduvna grana na njemu za 50cc-a, i da bi to trebalo prekalkulisati.... za sada je popisna lista sledeća

1. Termogrupa Naraku sa glavom 90cc NK100.52
2. Bregasta BGM sport
3. Karburator BGM 24mm BGM 9969
4. Prirubnica 24mm

animatrix:
jel sastavljen? nas nekoliko bas zanima kako motor ide. frend je imao u planu tako nesto sloziti ali su ga cifre dijelova dotukle

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju