Rano ujutro u subotu oko 7 sati probudio se i bez da sam bilo kaj pojeo, krenuo pravac Republika Savski Gaj. Kad sam došao tamo dottore je već čekao živčano sa motorom pripremljenim u niskom startu za katapultiranje iz dvorišta.
I tako mi krenuli sa puno entuzijazama i sa setom za generalku motora pod sicom (svjećica i ključ
), kad se dottore sjetio da mu svijetli lampica od ulja na SR-ki. Ništa... On se vratio da ukrade 3 deci sa umrlog Stalkera, a ja sam čekao
Nakon duge i relativno brze vožnje od konstantnih 80 km/h po SR-ovom satu vozili smo skroz kroz sisak i tamo smo naletjeli na jednu birtiju punu motora koji su bili na pauzi
Mi im potrubimo i nastavimo naš daleki put. Nakon 2-3 km sustigne nas jedna R6-ica i zaustavi nas ko da je policija. Mi ono - WTF
Frajer onako ozbiljno pita: "Jel idete možda u Slavonski Brod?" A mi reko: "Naravno!"
Kaže: "Dečki, pričekajte malo, imate jednog koji bi sa skuterom htio ići s vama."
Mi pričekamo u nadi da je neka 50-ica ili nešto, kad tamo ST125 Runner.
...nemoram ni pričat kak smo morali podić putnu brzinu na cca 88-90 km/h, meni skoro pri špici
Nakon jednog perioda vožnje bilo je vrijeme za odmor. Evo prve slike magične trojke
:
Nakon dugih i ravnih cesta, predivnog krajolika stigli mi konačno u Slavonski Brod. Tamo smo se čuli sa našim forumskim pijancem (
) veka84sb koji nas je detaljno uputio kako da dođemo do prve postaje - utrke ubrzanja na 402 metra s motorima.
Nakon što smo tamo stigli, skoro smo pali na guzicu:
Toliko motora još nikad nisam vidio na jednom mjestu uživo. Navodno preko nekoliko tisuća motora
A vidi ovaj mini čoper
:
Evo i jedne snimke sa cilja:
I kad je klasa 600 DRAG završila, čuli smo se ponovno sa vekom koji je bio sa druge strane staze i našli smo se pri početku piste te se svi upoznali...
Bili smo kod njega doma, vidjeli kakve pile vozi u garaži te krenuli polako prema kampu na moto susretu.
Nakon svega bilo je u redu malo i natočiti motor. 7 litara tank, ostalo mi je još stvarno puno u rezervaru - pola litre
Ali prije odlaska na susret trebali smo se opskrbiti drvima jer su pripremili roštilj, pa nisu znali kako da to izvedemo, a ja sam ih 10 minuta nagovarao da ću ja na Roxu to otfuran. A oni pa kako ćeš vozit sve to na motoru? Kako? Evo kako
U pozadini se vidi pila koju vozi jedna od cura koja je bila sa nama na susretu.
:
Čak je veka upalio svoju legendarnu gileru
Nemogu vjerovat da su mogli diskriminirat nas skuteraše, stavili su nas na jednu hrpu u posebno označen prostor za skutere te rekli na razglas da se kod obilaska grada držimo začelja kolone i da ne smijemo pretjecat. A mi reko sad ćemo im baš u inat jer su pokvareni. Kolega iz Siska nam se raspizdio pa im opsovao malo ovdje na početku filmića
Nakon cijele ove priče, stiglo je i ono glavno - obilazak Slavonskog Broda SVI ZAJEDNO
Stigli mi nazad, svi sretni i veseli, živi i zdravi, puni nadobudnosti od sudjelovanja u ovako velikom događaju
Evo nam glavnog organizatora koji nam je sve ovo omogućio i pripremio apsolutno sve za roštilj:
Čak je i vatru potkurio
Ali nakon svega, nakon obilne večere, odličnih ćevapa i ostalog mesa, moram pohvalit nenadj#bivog - onoga koji je pekao roštilj:
Svaka ti čast majstore jer mislim da mi nismo bili tolko gladni kolko je roštilj bio odličan
U tri po noći pozdravili smo se sa svima (koji su još budni bili
), i krenuli na naš daleki put, ovaj puta SAMO ja i dottore...
Odma nakon par kilometara izvan Broda zaustavila nas policija, dottore bio iskren pa rekao da smo popili svaki po "jednu" pivu (
) i obadvoje napuhali 0.0
I posljednja slika iz Novske, već je polagano svanulo