Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

Kymco SUPER 9 yellow-blue

<< < (14/18) > >>

sanatorium:
sta je bilo so ovaj skut jel nesto radzeno u zadnje vreme

mmario73:
Evo da napišem koji red, sigurno nisam zapostavio devetku samo mi malo vremena preostaje, uvek ima "nekog" prioritetnijeg.. puna garaža večito se nešto budži i prepravlja...

Stavio sam SKF ležaje radilice, i zadovoljno konstatovao da ne mrda ni makac, ama baš ništa, cimao sam obe strane radilice i kod varijatora i kod magneta i to je to, ovo su ležajevi za Cvaju i tačka.. Međutim moja ideja da upregnem Hebo Mansotn replica 182/125 cilindar sa Keihin PB170, 17mm karbom i fabričkom lulicom, i Yasuni C16 spuhom počinje da pada u vodu..

Prvi problemi javili su se kod štelovanja kartburatora, koji se nikako ne odaziva, na moju nesreću u njega idu M4 keihin dizne koje slabo mogu da se kupe, a ja imam fabričku (deblokiranu) 88 i jednu koju sam probušio sa 1mm burgijom. Ova velika dizna je prevelika kako god da otvorim filter, čak i sa otvorenom gljivom, kupio sam neku Hebo, nalik Stage6 sunđer, pa se guši od previše goriva. Sa ovom kombinacijom sam ga razradio nekih 200km, tu se pri kraju meni javio do nekih 88Kmh ako zalegnem 95Kmh, Daniki 104Kmh, međutim prejak prenos 6g rolnice, i prevelika dizna u karburatoru rezultovali su međuubrzanje na oko 9000-9200 rpm-a što je malo za ovaj auspuh.

Rešio sam da ipak pokušam da setujem ovu 88 diznu sa afbričkim airbox-om, kojeg sam zatvorio na fabričku meru sa svim cevkama i svim ekstra rupama koje sam radio zatvorenim.. Povuče lepo međutim nije to to.. Na kraju sam zalepio klip u cilindru i onako besan na sebe i na ovu kombinatoriku koju pokušavanm da setujem skenjam leđa dok smo ga ubacivali u neki kombi.. Dve nedelje sam bio invalid.. u pm... Motor je u garaži i nisam hteo da ga pipnem dok ne rešim pitanje ovih dizni..

Očistio sam cilindar od aluminijuma i doveo klip u red, hvala nikasilu koji je mama, klip na moju sreću ima jedan ris po dužini, oko 0,5 dubine, u šali smo konstatovali da je sada unikatniji ima i bar kod, ostalo sam uspeo da očistim brusnim papirima i polir pastom.. Svestan sam da to nikad neće biti "to" međutim nema mnogo izbora, idemo dalje, problem je tu da bi ga rešili.. Mašina je sklopljena..

Vratio sam palenje na advanced 22 stepena, koje sam koristio ranije, i ako sam ga sada kada sam ponovo sklopio postavio na 13 stepeni fabrički, čisto da se malo družim sa tim režimom pre nego podesim onako kako mislim da je najbolje za 10k rpm-a

Izbušio sam ovu 88 do 92, sa burgijom 0,9 koliko sam mogao, sad ovo je već perverzija proveravao sam koliko se burgija 0,9 klima u setu dizni koje imam za neki drugi karb i tu se klima isto kao i u 92 dizni, oko 5mm na dužini od 15mm.. međutim i ova dizna je mala... Zatvorio sam airbox-u ulaz sa čepom od knjaza miloša, našla mi se rupa od 19mm koje daje 283 mm^2 otvor, za razliku od orginala 25mm koji daje 491mm^2 otvor (nije 100% proveriću još jednom), prva upotrebljiva za 92 diznu, a da se ne guši od previše goriva... Rezultat, sranje nema snage, usput imam neki prizvuk luparanja koji vučem od kako sam Hebo ugradio, i to me strašno nervira, sumnjam i u lepljenje klipa ponovo, nisam 100% u vezi ove kombinacije goriva i vazduha, motor ne ide nikako a i kada ga navrnem tripujem sve ove prizvuke...

Evo svećice

Poručio sam dizne M4, pakuje ih Naraku 80-98 i najzad su pristigle, ovo je trebalo da uradim još davno, međutim slabo sam koristio ovaj karburator a i ima ga samo Racing Planet...

izvadio sam onaj čep od knjaza i uvrnuo prvu najveću 98 diznu.. Motor se javio odlično, još malo prepucava gorivo, osećam da bi 96 legla kako valja, sunuo sam još ulja, prizvuk luparanja je prisutan pogotovu kada se malo ugreje, pa sam hteo da budem siguran.. Danika je vozio 92Kmh onako u ulici, meni se još ne dopada, nije to to...Rezonanca mi je na oko 9400-9600, i opet mi se ne sviđa što je tako nisko, što je potrebna ovolika dizna u 17mm keihin karburatoru sa airbox-om, o potrošnji ne smem ni da govorim...

Sada preostaje da vidim šta dalje, ovaj Yasuni C16 je preotvoren i previše racing za ovaj ugao izduvnog kanala, za ovaj difuzor karburatora, disproporcija u odnosu vaduh-gorivo mešanju, predugačka lulica karburatora original usisnog sistema, preniska rezonanca i premalo snage, prevelika potrošnja, prizvuk luparanja još uvek prisutan.. Idem redom stavljam ovih dana Tecnigas RS2 stari spuh da testiram, on je sada u original merama, skidam pumpu za ulje koju sam ponovo hteo da aktiviram, radi, baca ulje ali mi sve smrducka da tu kod nje nešto lupa.. itd...

luna500rr:
Mogao si urezat M5 navoj na karburator, tako ja radim kad mjenjam dizne na keihn i njegovim kopijama (svi 4t kinezi)...
M5 dizni imas na svakom uglu :hello:

mmario73:
jbm ga viš toga se nisam setio, tnx, jes iste su kao na 4T kinezima

mmario73:
uspeo sam celo popodne da spičim na izradu nosača spuha, moj stari nosač je otišao u neku trgovinu itd... moja sumnja na te silne oprugice i konusne sastave je rešena, RS2 je iz jednog komada, motor i dalje lupara... moram skinuti pumpu za ulje i karburator danas...

evo ga baš je fensi

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju