Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

Kymco SUPER 9 yellow-blue

<< < (10/18) > >>

mmario73:
Na red je došao Yasuni C16, davno očekivani... Varijanta za Piaggio jer za Kymco ništa ne proizvode ;)....

Sledi merenje, i proba na licu mesta, neki privremeni nosač smo ukrojili

Sledi provera ugla naleganja grane na cilindar.. nisam odustao od patenta opruga i indirektne sprege grane sa cilindrom

Jednostavno je trebalo dodati materijala na prirubnici i zadati ugao od oko 15-ak stepeni

Prirubnica za grlo završena, var iznutra biax-om očišćen i površina pripremljena, rupe malo otvorene zbog podešavanja

Ovako stoji kada je montiran, malo ugao auspuha nije kao kod piaggia, ali na to sam se već navikao i RS2 nije pod originalnim uglom bio.. ovako je ipak unikatniji

Patent opruga kod prirubnice štima, malo smo prevarili onu ušicu za koje se kače opruge bila je daleko nije bilo moguće toliko nategnuti opruge

Grana prolazi na 10mm od nosača centralne nogare, koja je ovoga puta morala da ode na odmor.... baš sam je gotivio, ali ne mari....

Nosač spuha izrađen od 3mm čeličnog lima i pofarban u mat crno

Dužan sam vam još ovu sliku

Crvena - C16
Žuta - MHR replica
Plava - TOP Nardo
Zelena - Polini for race
Crna - Pinasco race

Test Cilindar Stage6 Racing

DaBo:
uuu bemti! svaka čast! da je meni c16 bocnit na svoju 9-ku  :notworthy:

mmario73:

--- Citat: DaBo - 22 Lipanj, 2009, 12:15:44 ---uuu bemti! svaka čast! da je meni c16 bocnit na svoju 9-ku  :notworthy:

--- Kraj citata ---

auspusi od piaggio tipa uglavnom štimaju uz male prepravke na grani kod prirubnice.. ja sam onaj RS2 tecnigas malo zakrivio i granu skratio za neki mm, ovde vidiš trebalo je malo produžiti i skinuti centralnu..

mmario73:

--- Citat: hac - 21 Lipanj, 2009, 21:13:49 ---ni jedan ti ne dolazi tvornički "sređen" to si moraš sam sredit ,šteta što cilindar nije ostao čitav jer su airsal cilindri OK ak se kombiniraju sa dobrim klipom

--- Kraj citata ---

ahh nažalost mislim da si u pravu, videćemo kako se ponaša sada ovaj T6 u malossi gus-u, ja nemam baš mogućnosti da variram jer je hod 41,6 na radilici pa je čelo klipa u odnosu na bolcnu malo drugačije nego kod mina tipova... 

pogledaj molim te prethodnu stranu, i reci mi šta misliš za ovih 11/100 odstupanje dno klipa od dna cilindra ?

mmario73:
Evo novosti, ne previše dobrih, šta je tu je.. Prešao sam oko 400km sa termogrupom, mazio pazio i sve po redu, nemam običaj da dajem motor koji nije završen nikome, i eto.... Krenuli smo da podesimo Apriliju i trebao mi je Kymco da izmerim 402m na putu gde uglavnom radimo podešavanje, Dragan onaj sa slika na trkama, je uzeo da vozi Kymco, Danijel svog rox-a, ja Apriliju, i šta čovek zna, opiči ga pun gas do izlaza iz grada.. destinacija možda 1km, i ugasi mu se, došlepamo motor natrag, i nastavimo sa merenjima.... i iduće nedelje otvorim i imam šta da vidim...
Nije čovek kriv, ponavljam ja sam kriv što sam dao motor i nisam napomenuo da se pazi po gasu...

Totalno se zalepio klip sa donje strane prema izduvnom kanalu, čak je i klipni prsten bio blago zakočen te sam mučio muku dok ga nisam izvadio...

Uradio sam čišćenje sa finim brusnim papirom, vodenom šmirglom 600 i na kraju sa pastom i bušilicom, isto sam ispolirao i telo klipa, rezultati su očigledni, mada ovo nikad neće biti više ok, jer će klip na istom mestu verovatno ponovo baciti aluminujum sada već na manjim temperaturama....

Posle sklapanja uzmem da okrenem jedan krug, četiri ulice, taman da se malo zagreje termo grupa i reših da otvorim ponovo i zamenim igličasti u gornjoj pesnici radilice... kad imam šta da vidim... klip je za neverovatnih 800m opet zalepio na novom mestu...

Posle istovetnih poliranja, prebacim diznu sa 88 na 100, boja svećice je pretamna, klip više ne lepi, motor ide 85kmh...

Ovaj Airsal je kod mene definitvno završio karijeru.... sad moguće je da je ovaj klip za neke niže temperature jer je kupljen kao rezerva za LC grupu, meni deluje  isto kao i na grupama AC kao što Sale ima... e sad u GUS-u definitivno ne dobija dovoljno hlađenja i nenormalno se širi.. Inače sam nezadovoljan od kako je cilindar otvoren na 11/100 nema više te snage koja se javila prvi put kada je bušen na 6/100 milimetra...

To je to.. nadam se da neće još dugo biti na mašini, sad ima i prizvuk karike, zvekeće ko pokvaren APN... verovatno je ležište klipnog prstena oštećeno kada sam vadio napolje posle prvog lepljenja, a i moguće je da na cilindru još ima ostataka aluminujuma, koje ja ne mogu da ispoliram do besprekornog...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju