Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

Kymco SUPER 9 yellow-blue

<< < (8/18) > >>

mmario73:
Eee drugari pošto sam ja dosta sujetan pa ne želim da piskaram u minus fazi, ovo je sada već definitivno prošlost, projekat se završio tako što je otpao nikasil sa stuba izduvnog kanala.. Po svim zaključcima imao sam žestoke probleme sa temperaturom, uglavnom je bila preko 80C, a u punom gasu 95-100C, kod uzbrdice je jednom skočila na 114C, tu sam pauzirao vožnju itd... Sve je spoj lošeg hladnjaka, slabe cirkulacije odnosno zbirno slabog odavanja energije gde ova dva faktora utiču..

Ovde se vidi na klipu gde se to parče nikasila zalepilo, po meni je ovo 1-2 desete milimetra i značajna mera koja je dovela da zariba klip u cilindru, to se lepo i vidi..

Isti slučaj je sa gornje strane cilindra

I sa gornje strane klipa, iako ovde nema nikakvih tragova nikasila, aluminijum je jednostavno uradio svoje..

Po meni je ovaj cilindar 100% uništen kao i klip vidi se da su i kanali klipnih prstenova nabijeni na mestima gde je zaribao..

Evo razloga zašto nisam na drag izašao, neki to već znaju, sad šta je tu je, ovo je prošlost...

smmania:
šteta ,pa zasto si vozio kad si vidio temperaturu

mmario73:
ovo se konkretno desilo u jednom naletu punog gasa, sa polaznom temperaturom, od oko 85C, bilo je toga i ranije, verovatno je na stubu već bio načet nikasil, imao sam jedan štel karburatora pre toga, gde sam podešavao 3 broja manju diznu, uticalo je ovde više faktora...

DaBo:
auuu šteta  :-[ ovo je bio jedna unikatna 9-ka. drž se lega  :icon_thumright:

mmario73:
Ja se nadam da će ići i dalje ekstra, evo šta se dalje radilo, imao sam još jedan klip od T6 u rezervi, pa sad jedan od malossi-ja, onaj manje naturpijan odneo na bušenje u NS.

Ovo je klip posle 30-km, učinio mi se pretesno bušen cilindar, dosta se grejao i značajno menjao karakteristike

Deluje sve ok, meni se ipak ne sviđa kako je odrađen, majstoru je rečeno da odradi 6 stotih, diferenciju cilindar u odnosu na klip

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju