Općenito > Propisi

Tehnički

<< < (93/154) > >>

JogFromYamaha:
prouzvodaci (motora, djelova i tuning djelova) se s time zakonski i pravno ograduju od "kaj ako" situacije
i s time tebi prepustaju da koristis proizvod u homologiranom stanju odnosno kaj pravo smatra da je sigurno
a ako izlazis van  homologacije si ilegalan jer ne posjedujes cestovno legalan dio i s time ikakva odgovornost
proizvodaca pada i ne odgovaraju za nista

primjer
kad proizvodac ima recall proizvoda onda ga mjenjaju iz razloga sto kao takav ili ne ispunjava sigurnosne norme ili je sam opasan ili nepozeljan za korisnika ili drzavu u kojoj se misli plasirati.
tako je primjer yamaha predpar mjeseci pobrala motore  na recall jer farovi koji su se koristili za amer trziste nisu imali homologaciju za tu zemlju (jer je neki genijalac kupoal u indoneziji bajkove i takve slal u ameriku na kaj su se ovi zalili jer nije imal rjesene papire oko homologacije svijetla)
long story short svi dobili nove farove s ustancanom homologacijom za trziste u kojem se masina prodala
firma je spusila pare i siguran sam da ce si naplatiti od trgovca barem jedan dio al da to nisu izveli bili bi kaznjeno odgovorni za moguce sudske sporove gdje se vozac izvlaci na neispavnost svjetala i bla bla bla

3alfa3:
Ti recallovi se desavaju samo kod ozbiljnih proizvodjaca. Ljudi to cesto poistovjete sa nekvalitetom, al radi se jednostavno o tome da takvi proizvodjaci brinu o potrosacu (i samom sebi), dok one ostale boli ona stvar  :icon_biggrin:

Primjer:
ne sjecam se da je Dacia ikad imala recall, ali Mercedes, BMW, Toyota itd su ih imali. Itekako. Zakljucak nebi trebao bit da je Dacia kvalitetniji proizvod  ;D

JogFromYamaha:
vedrika nemas ti blage Dacija zna tocno kaj radi oni od pocetka naprave auto kvalitetniji od mercedesa jer samo oni razumiju tu filozofiju :laughing7:

valjda u uputstvima pise " strana 1: procitajte do kraja korisnicka uputstva" "strana 2: koristenje na vlastitu odgovornost" " strana 3: sam si si kriv" pa ih zaboli kar za sve ostalo

Tomi_ZG:

--- Citat: balicdim - 05 Ožujak, 2014, 21:22:17 ---nemogu nigdje naći pisanu homologaciju ZX-a, na službenoj stranici postoji samo za ZX-R

nije dovoljno što me guše zbog originalnih malossi naljepnica, još mi treba za mi i za spuh nešto pripišu....

--- Kraj citata ---
Evo upravo došao sa rege,nitko ni riječi za tt-a(sa zx topom),stavio ga na valjke,izmjerio 40kmh,pogledao broj šasije i zdravo,još mi je i skuter zmazan ko da je iz save izvučen.

Kaj se tiče homologacije ja sam posudio od drugog lea papire,skenirao ih,pobrisao njegove brojeve i ukucao svoje,nek se nađe za svaki slučaj.

balicdim:

--- Citat: Tomi_ZG - 06 Ožujak, 2014, 17:40:21 ---Evo upravo došao sa rege,nitko ni riječi za tt-a(sa zx topom),stavio ga na valjke,izmjerio 40kmh,pogledao broj šasije i zdravo,još mi je i skuter zmazan ko da je iz save izvučen.

Kaj se tiče homologacije ja sam posudio od drugog lea papire,skenirao ih,pobrisao njegove brojeve i ukucao svoje,nek se nađe za svaki slučaj.

--- Kraj citata ---

kažem, ovdje kod nas je katastrofa, prije godinu su me prcali zbog malossi naljepnica koje su po originalu gore
godinu prije me nije htio pustit jer skuter nema svijetlo za tablicu, koje sam nakon toga ugradio da bi me iste godine navlačio da nije original osvjetljenje (godina malossi naljepnica)

prije 3 godine su me tlačili zbog DOTacije guma

svake godine nešto, mnogi su upoznati sa time da u ovoj regiji lijepe naše na žalost mora bit sve po ps-u dok je negdje dovoljno sa se pojaviš sa vozilom ispred STP-a i prolaziš, samo te uslikaju i riješena stvar

malo off
jučer mi se kum žali, bio je registrirat auto 2011 godište, uredno servisiran ne štedi na tome, svi mogući testovi napravljeni na servisima i ovi u STP-u kažu da ima visoku koncentraciju goriva u auspuhu i da  zbog toga nemože proći
on na to njima kaže ok idem onda u drugu STP, na što dođe "promatrač" sa strane i kaže ajmo probat ponovit eko test da vidimo rezultat
drugi puta je bilo sve uredu
što bi značilo, u grubom prijevodu, ako si blesav i ne kontaš se u neke stvari, ostaješ bez 100njak kn u džepu a sve je uredno

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju