Općenito > Propisi

Tehnički

<< < (92/154) > >>

3alfa3:

--- Citat: balicdim - 05 Ožujak, 2014, 20:13:51 ---da li je po ulasku u EU potrebna papirologija homologacije rezo auspuha?

pošto više nema knjižice vozila, već samo prometna dal se to negdje bilježi da nije serijala gore već neki rezo?

--- Kraj citata ---

Da, trebalo bi homologirat i upisat u prometnu svaki dio koji nije originalan. E sad, koliko su revni u provjeri takvih stvari - ne znam. Znam samo da su u ZG jos proslo ljeto zajebavali covjeka zbog leo vince auspuha na kawasakiju er5 iako je top homologiran bas za taj motor i ima "E" broj ugraviran kao i papire od proizvodjaca kojim se dokazuje da je odgovarajuci. Ali bez obzira na to, trazili covjeka da to ode homologirat i upisat u prometnu - vjerojatno da mu izbe koju kunu iz djepa

balicdim:
nemogu nigdje naći pisanu homologaciju ZX-a, na službenoj stranici postoji samo za ZX-R

nije dovoljno što me guše zbog originalnih malossi naljepnica, još mi treba za mi i za spuh nešto pripišu....

no imam još jedno pitanje, koji je proces ako je nešto krivo upisano u prometnu, nisam ju pogledao odkad sam mijenjao osobne podatke i danas uočim da mi piše
U prometu od 2011  a na staroj mi je pisalo 2008

JogFromYamaha:
prema pravilima igre svaki dio koji posjeduje homologacijski broj ne treba za svoje koristenje imati dodatne papire jer broj ustancan na proizvodu prikazuje broj homologacije koja je izdana za sami proizvod
tako da netrebas za zx imati dodatni papir homologacije jer homologacija za njega vrijedi na podrucju eu i zemalja za koje leovince trzi proizvode

EDIT:
uredaj je homologiran takav kakav je isporucen iz tvornice "as is" i takav je i homologiran (ako izvadis blokadu iz njega homologacija vise NE VRIJEDI) jer si modificirao postojeci dio i homologacijski broj vise ne vrijedi

luka.ck:

--- Citat: JogFromYamaha - 05 Ožujak, 2014, 21:40:14 ---
EDIT:
uredaj je homologiran takav kakav je isporucen iz tvornice "as is" i takav je i homologiran (ako izvadis blokadu iz njega homologacija vise NE VRIJEDI) jer si modificirao postojeci dio i homologacijski broj vise ne vrijedi

--- Kraj citata ---

Sve to stoji al koja korist od tog zx-a koji ima blokadu. Ja sam 2008. godine kupio novog i odmah ga montirao na skuter bez da sam skinul blokadu. Skuter je katastrofa isao, gusio se.  Dok sam skinuo blokadu, e onda je bila druga prica. Razlika nebo i zemlja. :dontknow:

Grale:

--- Citat: luka.ck - 05 Ožujak, 2014, 21:53:28 ---
Sve to stoji al koja korist od tog zx-a koji ima blokadu. Ja sam 2008. godine kupio novog i odmah ga montirao na skuter bez da sam skinul blokadu. Skuter je katastrofa isao, gusio se.  Dok sam skinuo blokadu, e onda je bila druga prica. Razlika nebo i zemlja. :dontknow:

--- Kraj citata ---
Sam si si odgovoril na pitanje :icon_biggrin:
Pa blokada je tu da bi auspuh se mogel homologirat za neki model skutera za cestovnu upotrebu.
Znači da s njim ne prelazi tih 50 km/h, da razina buke nije veća od propisane za određeni model skutera itd.
Proizvođač zna, kupac zna, zakonodavac zna, uglavnom, svi znamo da je to "pro forma", i da će svako normalan isti tren skinut blokadu, jer ćemu davat 1000+kn za auspuh kojim će ti ić skuter lošije nego serijala (to jedino mogu oni koji stavljaju one rine od spuhova na vxr-ove :zubo: ), ali se proizvođač ograđuje od svega.
Npr. napraviš nesreću pri brzini od 70 km/h, i ti si sad misliš tužiš Leovince jer je napravil auspuh s kojim tvoj skuter ide tolko brzo, ali on se ogradil s tom blokadom koju je stavil u tvornici i takvog ga homologiral na tržištu.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju