Općenito > Propisi

Tehnički

<< < (86/154) > >>

daRio:

--- Citat: vukas - 02 Svibanj, 2013, 09:22:01 ---Imam neregistriran, odjavljen skuter(50 kubika), napravljen je prijepis. Neki dan sam platio osiguranje.
Skuter je u Karlovcu, a ja sam iz Zagreba. Dal mogu ja obavit tehnički u Karlovcu, dići tablice u Zagrebu i onda se dopeljat s njim u Zagreb ?

--- Kraj citata ---

Da. Tehnički možeš obaviti u bilo kojoj stanici za teh. pregled na području Hrvatske.
Tablice možeš podići sao na području prebivališta ,u tvom slučaju u Zagrebu.
Znači,sve kako si napisao je ispravan i legalan način registracije vozila.

sikirica:

--- Citat: daRio - 02 Svibanj, 2013, 10:56:28 ---
--- Citat: vukas - 02 Svibanj, 2013, 09:22:01 ---Imam neregistriran, odjavljen skuter(50 kubika), napravljen je prijepis. Neki dan sam platio osiguranje.
Skuter je u Karlovcu, a ja sam iz Zagreba. Dal mogu ja obavit tehnički u Karlovcu, dići tablice u Zagrebu i onda se dopeljat s njim u Zagreb ?

--- Kraj citata ---

Da. Tehnički možeš obaviti u bilo kojoj stanici za teh. pregled na području Hrvatske.
Tablice možeš podići sao na području prebivališta ,u tvom slučaju u Zagrebu.
Znači,sve kako si napisao je ispravan i legalan način registracije vozila.

--- Kraj citata ---

i onda ja mislim da za ovakve situacije sluze one tablice PROBA koje se nalijepe (za prijevoz vozila od autokuce npr do vlastite kuce ili polovnog auta do svijeg grada)
naravno kostaju oko 50 kn

Begara:
Nedavno sam od strica uzeo skuter koji je odjavljen i neregestriran.Kakva je procedura i koliki su troškovi papirologije tj tehnički+prijepis+registracija? Dao mi je stric prometnu dozvolu i knjižicu vozila, jel potrebno mijenjati praviti oba nova dokumenta? Registarske pločice koje pišu na prometnoj bi trebale biti u mupu jel i mogu ih zatražiti?

Bokygs:
Koliko je kubika skuter?
Prvo sto morate je kod javnog biljeznika napraviti kupoprodajni ugovor i ovjeriti ti ga...
Ako je preko preko 50cc onda platiti porez,ako je ispod onda ne moraš.
U mup-u ti se tablice drze,mislim,90 dana i nakon toga se unistavaju.
U tom slucaju moras napraviti novu prometnu i tablicu,a u knjizicu vozila se samo nadopisujes ti kao vlasnik.
I moraš odvesti motor na tehnicki pregled (koji najprije uplatis u stanici),rjesis njega i osiguranje,pa u mup na potvrdu papira i nazad na tehnicki po tablicu.

Troškovi su ti:
-ovjera ugovora: 40-50kn
-tehincki (tablica,prometna,"eko porez",tehnicki pregled) cca 500kn
-osiguranje 250ak kn
-biljezi (taksa) u mup-u 35kn (koliko se sjecam)

Neznam otkud si,ali cijene ti variraju od zupanije do zupanije...

:icon_thumright:

Begara:

--- Citat: Bokygs - 04 Svibanj, 2013, 15:36:05 ---Koliko je kubika skuter?
Prvo sto morate je kod javnog biljeznika napraviti kupoprodajni ugovor i ovjeriti ti ga...
Ako je preko preko 50cc onda platiti porez,ako je ispod onda ne moraš.
U mup-u ti se tablice drze,mislim,90 dana i nakon toga se unistavaju.
U tom slucaju moras napraviti novu prometnu i tablicu,a u knjizicu vozila se samo nadopisujes ti kao vlasnik.
I moraš odvesti motor na tehnicki pregled (koji najprije uplatis u stanici),rjesis njega i osiguranje,pa u mup na potvrdu papira i nazad na tehnicki po tablicu.

Troškovi su ti:
-ovjera ugovora: 40-50kn
-tehincki (tablica,prometna,"eko porez",tehnicki pregled) cca 500kn
-osiguranje 250ak kn
-biljezi (taksa) u mup-u 35kn (koliko se sjecam)

Neznam otkud si,ali cijene ti variraju od zupanije do zupanije...

:icon_thumright:

--- Kraj citata ---

Skuter je 50 kubika
Stric mi ga je dao za džaba pošto on nema vozački položen, a i postrožili su policiju u selu gdje se on vozao pa ga više ne može vozit. Skuter je zadnji put registriran 2003 tj tad je zadnji tehnički pregled obavljen, stric ga je vozikao malo po selu no nije ga bio registrirao niti prepisao na sebe(a i kak će kad nema vozački :)) tj. još uvijek stoji da je vlasnik gospodin od kojeg je kupljen skuter i koji je ujedno i prvi vlasnik.
Iz Osječko Baranjske županije sam,blizu Osijeka.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju