Općenito > Propisi
Tehnički
balicdim:
šta za reći, počeli su radit svoj posao
u današnje vrijeme svako čuva svoj posao jer ako dobije kantu zbog gluposti može se pozdravit sa lijepom plaćom koja mu osigurava financijske potrebe
u današnje vrijeme više nisi siguran ni u državnoj firmi
--- Citat: 3alfa3 - 28 Ožujak, 2013, 13:19:12 ---U zg nedavno na jadranskom mostu murija zaustavljala sve (i aute i motore) sa ksenonima.
Bojim se da nema vise zajebancije, drzavna blagajna je prazna i uzima se gdje god se moze
Jbt, rekla mi zenska na tehnickom da obavezno nalijepim naljepnicu jer da i to uredno kaznjavaju.
Sent from my HTC One X
--- Kraj citata ---
danas sam imao prilike vidit kako je policija zaustavila auto sa china xenon i pretpostavljam da je lik popušio kaznu, još k tome ga je policeman tražio da okrene kotače da provjeri dal su na autu ljetne ili zimske gume
bicikl i ne pomišljem vozit jer bi morao uložit u njega kao u skuter da bude tehnički ispravan pored današnjih zakonskih odredbi (usput bi me sigurno kaznili jer sam vozio u nekoj zamišljenoj neobilježenoj pješačkoj zoni)
igor.sb:
--- Citat: 3alfa3 - 28 Ožujak, 2013, 13:19:12 ---Jbt, rekla mi zenska na tehnickom da obavezno nalijepim naljepnicu jer da i to uredno kaznjavaju.
--- Kraj citata ---
kod nas moras potpisat da ces sam zalijepiti, inace sami odma lijepe (nitko te nist ne pita)
tehnicki za vece skutere se sastoji od 3 radnje, prepisivanje km, provjere br. sasije i da li se colaza guma podudara sa papirima...slobodan si
dok za 50ccm SVE i još te drka jer je na valjcima pokazao 54, 10% tolerancije kao da ne postoji
danc00:
Kaj je najžalosnije čajna ksenon nije uopće loš nit nije zabranjen, da je ne bi ga tj. ne bi ga smjeli ni kupovat/uvozit. Taj ksenon ima neke certifikate bla bla...
Problem se nalazi u samom faru, al policajci to vjerojatno ne kuže nego samo gledaju jel kineski ksenon. A da možda vide neki drugačiji taj bi pustili makar je i on po pravilu nedopušten.
Ksenon se može imati samo ako imaš dinamičko podesive farove(automatsko spuštanje kad dolazi auto iz suprotnog smjera), brisaće farova i leće. Znači ne mora to biti serijski u autu ali o mora imati da bi prošel tehnički.... e sad ja nisam 100% siguran da auti iz 2004.g godine imaju dinamičko podesive farove ili leće a znam da imaju serijski ugrađen ksenon, te nemaju perače farova...kak njih puste.
Svi kupite 4300-5000K žarulje i ne bi smjelo biti problema, tak se barem ja nadam, jer na serijska svjetla se ne vračam.
P.S- ja sa ksenon svjetlima ne ugrožavam ama baš nikoga, i na skuteru i na autu nemam rasipanje snopa( ima nešto sitno, ali ne kao kod nekih farova) jer je odličan far, a uz to sam maksimalno spustil snop tak da nikome ne tuče u oći...tak da ne kužim zake bi svima to branili, jer X puta mi se dogodi da me neko ubije sa običniom kratkim svjetlom po noći gore nek bi ja mogo sa ksenonom, al on je onda ok a ja ne.
Jedino mi je drago to kaj se bude smanjila seljačija sa tim bojama, ne bi ste vjerovali ali prekjučer sam videl zeleni Fiat Uno sa ZELENIM svjetlima, ej ZELENIM, pa kaj taj čovek ima u glavi ko je to stavljal...samo mi je radi takvih drago.
apriliatuner:
--- Citat: igor.sb - 28 Ožujak, 2013, 19:57:04 ---
--- Citat: 3alfa3 - 28 Ožujak, 2013, 13:19:12 ---Jbt, rekla mi zenska na tehnickom da obavezno nalijepim naljepnicu jer da i to uredno kaznjavaju.
--- Kraj citata ---
kod nas moras potpisat da ces sam zalijepiti, inace sami odma lijepe (nitko te nist ne pita)
tehnicki za vece skutere se sastoji od 3 radnje, prepisivanje km, provjere br. sasije i da li se colaza guma podudara sa papirima...slobodan si
dok za 50ccm SVE i još te drka jer je na valjcima pokazao 54, 10% tolerancije kao da ne postoji
--- Kraj citata ---
ovo za veće skutere je još i dobro kod vas onda, ja sam prije više od 2god bio na tehničkom s sr150, i sve je gledao, još sam morao ići i na valjke za provjeru kočnica(i to i prednje i zadnje, skoro sam zaginio na tim valjcima haha) da bi me na kraju srušio jer prednji žmigavci malo vuku na crveno
3alfa3:
--- Citat: igor.sb - 28 Ožujak, 2013, 19:57:04 ---
--- Kraj citata ---
--- Kraj citata ---
Moj tehnicki je (kao i za prosli motor) bilo samo citanje broja rame, slikanje i pitanje koliko ima km (nije gledao) ;D
Dok sam imao skuter - samo valjci
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju