Općenito > Propisi
Krsenje propisa
IZd:
Jedan od važnijih razloga kada sam prešao s 50ccm na 250ccm je bilo upravo to što više nisam htio nelegalno se voziti sa skinutom blokadom...
Apsloutno se slažem da je prometna kultura vrlo niska, odosno bolje rečeno neki naši stavovi u ovom društvu u kojem živimo su postali normalni, a u biti su neprihvatljivi. Odnosi se to na još puno stvari koje bi trebali raditi potpuno drugačije, a mi radimo kako radimo...
Mislim da su tu zakazali svi u odgoju: roditelji - osnovna škola (učitelji) - srednja škola (profesori)...jednostavno jedni druge krive za loš odgoj djece: roditelji profesore, profesori roditelje (a često su i sami profesori roditelji), a u biti SVI su krivi jer ne rade svoj posao. Roditelji ga ne radi pod izgovorom teškog rada i borbe za osiguranje egzistencije obitelji, a profesori pod izgovorom da su im male plaće. Pitanje plaće nije pitanje kvalitete rada, nego je kvaliteta rada povezana s odgovornošću i svijesti o vlastitom doprinosu poslu kojeg obavljamo. Kada bi veza visina plaće - kvaliteta rada bila kako to tvrde profesori/učitelji ja se onda pitam kako bi radili volonteri (imamo ih po cijelom svijetu)? Odnosno, bi li oni uopće radili jer za taj rad ne primaju plaću?
Punisher:
Najveća glupost mi je što skuteri 50ccm moraju imati blokade. Ajde ok barem će usporavati one koji voze doslovno bez glave, ali ovi normalni će gubiti glave zato jer te svi auti doslovno istisnu sa ceste - govorim iz vlastitog iskustva. Vozim skuter i nakupi se iza tebe kolona auta i svi pizde na tebe (jednim dijelom bez razloga, a i sa jednim dijelom sa)... i što se na kraju desi - ono pravilo da moraš voziti na 2/3 ceste do ruba dođe na 3/3 ako ste skužili. Plus kad se neki vozač (u automobilu) pod svaku cijenu želi progurati ispred tebe neki vrag neda mira da se nešto dogodi... i tko strada - mopedist.
Dodatna glupost je što sam saznao da se cestarina za motore naplaćuje jednako kao i za osobne automobile - sramota :angry7:
Eto toliko sam se sad na brzake sjetio...
filiplatinovicz:
Vraćamo se na pitanje prometne kulture... kad bi i erugi vozači postivali propise i sve ostale sudionike u prometu, skuterasi bi bili sigurniji... no pitanje je bi li se skuterasi takodjer pridrzavali propisa pa onda ne odblokiravali svoje motore? svi imaju svoje vidjenje i svoje razloge i argumente i svi na svoj nacin krse propise...
a pitanje cestarine je sasvim izvan ovog konteksta. slažem se da nije pravedno za motocikl naplatit kao za teski terenac, monovolumen sa 7 sjedala itd!
StreetRunner:
ja kršin sve moguće i nemoguće propise a kad bi ih sad nabraja...Inače u gradu nevozin baš po propisima ali ne ugrožavan previše nikoga
roby44:
Sa skuterom uglavnom krsim sve moguce propise. to je ipak manje primjetno i manje ugrozava ostale. ipak okretnost i zivcanost skutera je poticaj za neke prekrsaje :dontknow:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju