Općenito > Propisi

Krsenje propisa

<< < (68/80) > >>

aragonY:

--- Citat: Intruder78 - 12 Listopad, 2017, 08:54:15 ---Ne znam ima li ko iz BiH,zanima me sljedeće.
Imam 16 god i vozim skuter od 150cc,kolika je tačno kazna kada bi me zaustavili bez vozačke?
Gledam neki dan na slučajevima x,zaustavili momka na 125cc bez vozačke i registracije i kazna je bila 800km,ali ako plati u roku 8 dana,400.
Mene zanima koliko je samo za vozačku?

--- Kraj citata ---

Prije 2-3 mjeseca se desilo blizu tebe da su klepili punoljetnog momka na 150cc bez kacige, bez kategorije(imao je vozačku ali nije imao kategoriju za 150cc), plus na to su dodali bježanje od policijske patrole, ugrožavanje svoje i sigurnosti drugih učesnika u prometu, ometanje javnog reda i mira. Nakupilo se toga i eto mu papirić sa iznosom 650KM. Ne sjećam se tačno koliko je šta koštalo ali bilo je više stavki na kazni 50KM(kaciga) 450KM, 100KM, 50KM. Eh sad ne znam koliko je koji dio kazne iznosio.

Intruder78:

--- Citat: aragonY - 12 Listopad, 2017, 11:19:38 ---
--- Citat: Intruder78 - 12 Listopad, 2017, 08:54:15 ---Ne znam ima li ko iz BiH,zanima me sljedeće.
Imam 16 god i vozim skuter od 150cc,kolika je tačno kazna kada bi me zaustavili bez vozačke?
Gledam neki dan na slučajevima x,zaustavili momka na 125cc bez vozačke i registracije i kazna je bila 800km,ali ako plati u roku 8 dana,400.
Mene zanima koliko je samo za vozačku?

--- Kraj citata ---

Prije 2-3 mjeseca se desilo blizu tebe da su klepili punoljetnog momka na 150cc bez kacige, bez kategorije(imao je vozačku ali nije imao kategoriju za 150cc), plus na to su dodali bježanje od policijske patrole, ugrožavanje svoje i sigurnosti drugih učesnika u prometu, ometanje javnog reda i mira. Nakupilo se toga i eto mu papirić sa iznosom 650KM. Ne sjećam se tačno koliko je šta koštalo ali bilo je više stavki na kazni 50KM(kaciga) 450KM, 100KM, 50KM. Eh sad ne znam koliko je koji dio kazne iznosio.

--- Kraj citata ---
Pa vjerovatno je onda oko 400km kazna i znači ako platiš odma 200.
To mi je podnošljivo,jer stvarno mi se ne isplati polagat sada,a i živim na selu,tako da nema policije baš često,ali kada dođu glavna su im meta skuteri.
Pa i suludo je bježati sa skuterom koji jedva 100 ide,ajde da je neki cross pa možeš gdje hoćeš.

aragonY:
Kad te jednom uhvate onda si im na vrhu spiska za promatranje pa se ti saberi da li ti je podnosljivo.. jos ako imas neregistrovan skuter (bez polise osiguranja) ili jos gore bez papira.. nema tu nikakve računice., samo se možeš tješiti i navući probleme bezveze.

Intruder78:

--- Citat: aragonY - 12 Listopad, 2017, 13:02:00 ---Kad te jednom uhvate onda si im na vrhu spiska za promatranje pa se ti saberi da li ti je podnosljivo.. jos ako imas neregistrovan skuter (bez polise osiguranja) ili jos gore bez papira.. nema tu nikakve računice., samo se možeš tješiti i navući probleme bezveze.

--- Kraj citata ---
Sve ja to znam,samo me je zanimalo kolika je kazna.
A mislio sam bar da registrujem,ne vozam ga samo ja,ima brat b kategoriju.
Pričao sam sa jednim policajcem kojeg znam i kaže da bi opet mogli progledati sa b kat.,al da je registrovan naravno.

Intruder78:
Razmišljam o uzimanju nekog 4t kineza 50cc i ubacit na njega 125/150 mašinu.Pa šta mislite o tome,da li bi imao problema sa policijom,iz BiH sam

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju